Syltefestival 2017

Kom til Syltefestival d. 9. september 2017

Årets Syltefestival handler om den økologiske husholdning, og hvordan vi sylter havens overflod, så der er smag og sødme til alle årets måneder.

Syltefestivalen er for alle der sylter – fra den lille selvforsyning, til den mindre produktion til salg. Det handler blandt andet om at dele erfaringer, kogeteknikker, smagskombinationer, om at mødes og glædes, ligesom der også er mulighed for at deltage i konkurrencer med sin bedste syltetøj – fordi det er sjovt og lærerigt!

Syltefestivalen er en afstikker af Mere Liv i Haven Festivalen, hvor vi prøver at sætte særlig fokus på netop husholdningen i den praktiske økologi! Hvis du derfor er i tvivl om noget, så kontakt os endelig på sandra@praktiskoekologi.dk.

Dagen vil indeholde

  • Oplæg om syltning og fermentering.
  • Praktiske værksteder, hvor alle kan bidrage med erfaringer og gode råd.
  • De bedste marmelader – syltekonkurrence med forskellige kategorier.
  • Bytte-sylte-bord, hvor man kan komme med syltetøj man har meget af, og bytte til nye fyldte glas.
  • Smagsprøver, opskriftsdeling og meget mere!

Syltefestivalen afholdes i 2017 fra kl. 10–16.00
på Gartneri Toftegaard, Højskolevej 5, 4600 Køge.

Årets bedste syltetøj/marmelade
Festivalen handler også om at være stolt af sine bedste fyldte glas! Derfor kan alle sende deres bedste glas ind til bedømmelse. Frist for indsendelse er d. 1. september.

Vedlæg en kort beskrivelse af glassets indhold og hvordan det er lavet.

Send glasset/glassene til:
Sandra Villumsen
Farendløsevej 103
4100 Ringsted
Mærk pakken »Syltefestival«

Værkstedstilmelding
Festivalen er drevet af frivillige kræfter, og af den hverdagsviden vi opbygger gennem praksis. Derfor er mange af aktiviteterne afholdt af mennesker der sylter og koger i deres hverdag, men som til daglig ikke har mulighed for at dele ud af deres erfaringer.

Har du derfor lyst til at deltage med et praktisk værksted eller et oplæg, som andre deltagere kan få glæde af, så kontakt Sandra for mere info og tilmelding, sandra@praktiskoekologi.dk

Et værksted kan vare fra 15–45 min, og du kan selv bestemme om det skal være håndholdt, med gasblus, projektor, tavle eller andet. Et værksted kan fx indeholde en gennemgang om hvordan du har fundet frem til den bedste måde at håndtere hindbær på, så de ikke splatter ud, eller hvordan du styrer temperaturen og dermed får den perfekte konsistens i citrusfrugterne, hvordan du forbereder din frugt til syltning, hvordan du sikrer en lang holdbarhed, hvordan du laver sylt uden sukker, eller hvordan du selv laver din egen pektin osv.

Der er frist for værkstedstilmelding d. 20. august.

Festivalbilletter
Tilmelding til festivalen er via Billetto. Deltagelse koster 100 kr. for PØ-medlemmer og 150 kr. for ikke-medlemmer. Tilmelder du dig som medlem, så husk at noter dit medlemsnummer, når du køber billet, nummeret finder du bag på medlemsbladet.

Du kan købe billetter her: https://billetto.dk/e/syltefestival-2017-billetter-206809

Flyer
Vil du dele festivalens flotte flyer online eller på print, så download den her

Arrangører
Festivalen er i år arrangeret i et samarbejde mellem Landsforeningen Praktisk Økologi, Syltedronningen og Gartneri Toftegaard

Her er du: Forsiden > Mere Liv i Haven Festival > Syltefestival 2017

Søg:

StÝt Havenyt.dk

Til forsiden…