Praktisk Økologi 2/2011

Bliv medlem her, og modtag Praktisk Økologi 6 gange årligt.

Hul i have­dannelsen

Af Veronica Bay
Side 2

Ligesom inden for madkulturen, hvor vi fik et hul i maddannelsen, da husmødrene forsvandt ud på arbejdsmarkedet, så har vi også et hul i havedannelsen. halvfjerdserne blev haverne i stor stil omlagt til den tids version af den dovne have. Ud røg køkken­haverne og de besværlige blomsterbede, ind kom bambus, stedsegrønt, græs og fliser, og hvis det skulle være kækt, et surbundsbed med rhododendron under fyrretræerne.

Kunsten at bygge et cobhus

Af Bjarne Wickstrøm
Side 4
Hent artikel…

Ved at bruge ubrændt ler som byggemateriale kan man bygge billige huse med organiske former.

Lav et regnbed

Af Julia Gram-Jensen
Side 10

Ved at nedsive regnvandet fra taget i stedet for at lede det til kloakken, er man med til at mindske risikoen for, at kloakkerne løber over ved heftig regn. Få opskriften på et lavt, enginspireret regnbed, som også skaber flere sanseoplevelser og mere naturværdi i haven.

Minilandbrug på en hektar

Af Mia Stochholm
Side 14

Ser man sit sted som en del af den lokale sammenhæng, kan man forsyne sig selv meget alsidigt, selv om man kun har forholdsvis lidt plads.

Plastik

Af Frank Erichsen
Side 20

Vi er mange, der gerne så en verden uden plastik, men når den nu er her og kan genbruges, er der bare nogle ting, den gør fantastisk. Det gælder ikke mindst at holde ukrudt væk.

To bede fra forår til efterår

Af Karna Maj
Side 22

Det et puslespil at få dyrkningen af flere afgrøder hen over sæsonen til at gå op og lykkes. Her er to eksempler på intensivt dyrkede bede.

Får til husbehov

Af Hans Ranvig
Side 28

For at kunne producere gode lam, må man vide noget om græsproduktion – og kunne vurdere, om dyrene er i det ønskede huld.

Liv på landet kræver nye slagtehuse

Af Kjeld Hansen
Side 32

Skal naturplejen af 200.000 hektar blive til noget, og skal al den gode snak om branding af lokale råvarer resultere i mere end enkeltstående projekter, så skal der oprettes lokale slagtehuse.

Enestående bog om danske skove

Af Jens Thejsen
Side 34

Anmeldelse af bogen »Naturen i Danmark, bind 4: Skovene«.

Vigtigt opslagsværk om træer og buske

Af Veronica Bay
Side 34

Anmeldelse af bogen »Træer og buske i by og land«.

Vilde visioner

Af Veronica Bay
Side 35

Anmeldelse af bogen »Vild verden: Fremtidens føde«.

Mad under ­bagatelgrænsen

Af Veronica Bay
Side 35
Læs mere…

Der har i de senere år været eksempler på mærkelige sager, hvor fødevarekontrollen blev inddraget i kirkekaffe og servering af boller til møder. Derfor har man nu lavet en pjece om »privatsfære og fødevarevirksomhed under bagatelgrænsen«.

Hvad må man samle?

Af Veronica Bay
Side 35
Læs mere…

Ifølge Jyske Lov fra 1241 må man samle det, der kan være i en hat. Den regel gælder mere eller mindre stadig væk. Nu om dage må man samle frugt, bær og svampe til eget forbrug svarende til det, der kan være i en plastikpose.

Spred økoglæden – meld dig til Åbne Økohaver

Vi opfordrer alle medlemmer, som har lyst til at smitte deres medborgere med havelyst og økoglæde til at melde sig under fanerne i vores nye projekt, Åbne Økohaver.

Årsmøde 2011

Landsforeningen Praktisk Økologi afholder årsmøde og generalforsamling den 16. og 17. april 2011 i Tranekær på Langeland.

Pinsetur til Sverige

Af Jens Thejsen
Side 40
Læs mere om turen her…

Igen i år arrangerer Praktisk Økologi en tur til Sverige.


Som nyt medlem kan du købe de forudgående årgange til en speciel lav pris – se mere under Bestilling af medlemsskab og Bestilling af årgange.

Her er du: Forsiden > Tidsskriftet > 2011 > Praktisk Økologi 2/2011

Søg:

Støt Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider