Praktisk Økologi 3/2012

Bliv medlem her, og modtag Praktisk Økologi 6 gange årligt.

Ildsjæle

Af Veronica Bay
Side 2

I år overtog Trine Krebs formandsposten fra Kurt Kjærgaard, der valgte at blive næstformand, fordi han syntes, at det var på tide at give stafetten videre.

Pas på arvesølvet

Af Bolette Crossland
Side 4

Bolette Crossland kommer med eksempler på haveplanter, som efter hendes erfaring er gode til at overleve i forsømte haver. I hvert fald på den fede, kalkrige jord på Stevns.

Træer og buske i krukker

Af Lars Westergaard
Side 8

De fleste af os bor i kortere- eller længere perioder af livet på steder, hvor det ikke rigtigt er muligt at dyrke en have. I sådanne perioder kan træer og buske i krukker være en rigtig god mulighed for at dyrke og styrke den indre agerbruger. Men også havefolket dyrker i stigende grad flerårige vækster i krukker og potter. Mange efterstræber den fine, sydlandske Toscana-stemning, som velpassede og velplacerede krukker kan give.

Mål pH og undgå overkalkning

Af Hanne Søgård
Side 11

Der er mange gode grunde til at måle jordens pH. PH kan nemlig være afgørende for, hvor frodig din have er. Det gælder dog ikke om at have så høj pH som muligt. Høj pH kan være godt for noget, og skidt for noget andet, så man skal passe på med at kalke ukritisk. Det er nemlig meget sværere at rette op på en overkalket end en underkalket jord.

Dyrk smagen

Af Mia Stochholm
Side 14

Når det gælder om at intensivere smagsudbyttet på begrænset dyrkningsplads – f.eks. i højbede lavet af pallerammer – stilles der store krav til planterne.

Knoldfennikel som 2. afgrøde

Af Karna Maj
Side 22

Knoldfennikel er perfekt at dyrke på ledig jord efter tidlige kartofler, gulerødder, jordbær og løg.

Naturplan

Af Peder Størup
Side 24

Udtagning af jord er nøglen til at løse mange af vores natur- og miljøproblemer. Peder Størup fra Naturbeskyttelse.dk kommer her med et bud på, hvordan en sådan natur- og miljøplan kan skrues sammen, så vi kan nå vores mål om et mere bæredygtigt samfund.

Fair priser og aktivt fællesskab

Af Dorthe Chakravarty
Side 30

Vi er nået til anden artikel i serien om ildsjæle, deres projekter og deres gode råd til, hvordan man forvandler en god idé til et bæredygtigt projekt. Denne gang handler det om Københavns Fødevarefællesskab.

Tips og tricks i maj og juni

Side 33

Marianne Bakke, Hanne Søgard, Julia Gram-Jensen, Peter Norris og Mia Stochholm giver gode råd til den økologiske have i maj/juni.

Formandens beretning

Af Kurt Boe Kjærgaard
Side 34

Kurt Boe Kjærgaards årsberetning fra Landsforeningen Praktisk Økologi årsmøde på Den Holistiske Højskole i Gram den 21. april 2012.

Foreningsnyt: Ny bestyrelse, kontingentstigning m.m.

Side 36

Ved årets generalforsamling blev Trine Krebs valgt til formand og tidligere formand, Kurt Boe Kjærgaard, blev næstformand. Desuden blev det besluttet, at kontingentet øges fra 355 kr. til 365 kr.

Aktion Havelåge: Find din indre turleder frem

Af Trine Krebs
Side 37

Bestyrelsen i Praktisk Økologi er overbevist om, at vi skal skabe liv i haverne – ved at skabe liv i vores forening. Derfor opfordrer vi alle jer dejlige medlemmer til at finde jeres indre turleder frem og hjælpe os og hinanden med at skabe flere små som store ture, hvor vi kan møde hinanden og blive klogere på livet i haven og i naturen.

Medlemsannoncer

Side 38


Som nyt medlem kan du købe de forudgående årgange til en speciel lav pris – se mere under Bestilling af medlemsskab og Bestilling af årgange.

Her er du: Forsiden > Tidsskriftet > 2012 > Praktisk Økologi 3/2012

Søg:

Støt Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider