Praktisk Økologi 1/2013

Bliv medlem her, og modtag Praktisk Økologi 6 gange årligt.

Del viden

Af Veronica Bay
Side 2

God kommunikation skaber struktur – et kort over verden, som man kan navigere efter. Det er det, vi forsøger at gøre i PØ, for ikke alene vil vi gerne dele og formidle vores glæde ved og viden om haver og økologi, vi ønsker også at skabe strukturer, så man rent faktisk kan finde informationer, oplevelser og begejstring og andre at dele dem med.

Med naturen som inspiration

Af Marian Haugaard Steffensen
Side 4

Inge og Erik Olsens have rummer alt det, en have på landet traditionelt har indeholdt: Grønsagshave, frugtbuske, frugttræer, eng, stauder og roser, men den gør det på sin egen moderne, naturlige måde i fin samklang med landskabet og naturen omkring.

Haveæstetik

Af Bolette Crossland
Side 10

»Hvad laver du?« spurgte en nabo. »Jeg sidder og skriver om den naturlige have – det er meget lettere end at gå ud og luge.«

Hestekraft

Af Marie Gravesen
Side 14

I Sverige bruges heste ofte, når der skal naturplejes. Ikke bare på hobbyplan eller til hestevognskørsel, men bl.a. som et led i kommunal naturpleje og som social værdi i udsatte områder.

Spildevand – et problem eller en ressource?

Af Bjarne Wickstrøm
Side 18

Myndighederne har ikke særlig travlt med at stille krav til rensning af spildevand herude i det åbne land, selvom overløb fra septiktankene løber direkte ud i åen. Det gjorde vores også indtil for 18 år siden, hvor vi valgte komposttoiletløsningen med urinseparation. Hvad der før var et problem og en kilde til forurening, blev til en del af løsningen på at skaffe næringsstoffer.

En hyldest til purpurkål

Af Mia Stochholm
Side 20

Purpurkålen er så afgjort min yndlingsgrønsag. Ikke alene ser den uforskammet godt ud, den har også en hel del at byde på.

Hvidløg med mellemrækker

Af Karna Maj
Side 22

Der er så meget lys mellem rækker af hvidløg, at man kan så en ny afgrøde mellem rækkerne allerede i foråret.

Aktion Havelåge: Vi kan åbne de digitale havelåger

Af Trine Krebs
Side 25

Lad æbletræet stå

Af Ritt Bjerregaard
Side 26

Hvis man poder på de rigtige stammer, sørger for nyttedyr og ikke forventer stort udbytte hvert år, kan det betale sig at beholde sine æbletræer i mange år.

Danmarks flora efter voksested

Af Jens Thejsen
Side 29

Anmeldelse af bogen »Danmarks flora efter voksested«.

Medlemsannoncer

Side 30

Del Jorden

I det tidlige forår 2013 lancerer vi Del Jorden. Her kan du tilbyde andre at dyrke den jord, du ikke selv har tid eller lyst til at dyrke, og efter­lyse jord i dit lokalområde, hvis du gerne vil i gang med at dyrke. Alene eller sammen med ­andre.

Sæt kryds i kalenderen – kom til årsmøde på Møn

Side 32

I år holder vi årsmøde på Møn lørdag og søndag den 20. og 21. april 2013, og der er god grund til at sætte kryds i kalenderen. Ud over frøbytte, generalforsamling, debat, netværkning, middag og hygge, er temaet i år økologisk æble- og vindyrkning.


Som nyt medlem kan du købe de forudgående årgange til en speciel lav pris – se mere under Bestilling af medlemsskab og Bestilling af årgange.

Her er du: Forsiden > Tidsskriftet > 2013 > Praktisk Økologi 1/2013

Søg:

Støt Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider