Praktisk Økologi 6/2016

Bliv medlem her, og modtag Praktisk Økologi 6 gange årligt.

PØ samarbejder med alle

Af Trine Krebs
Side 3
Læs lederen…

At udforske det praktiske, økologiske liv tilhører ikke nogen ideologi, tilhører ikke noget parti, tilhører ikke særligt afgrænsede organisatoriske venner. Landsforeningen Praktisk Økologi samarbejder med alle, der vil, og vi taler med alle

En økologisk chilirevolution spirer på Syrengården

Af Johan Moe Fejerskov
Side 4

Chilien kan meget mere end at være en manddomsprøve, siger to unge landmænd og iværksættere på Fyn, som dyrker den tropiske plante efter bæredygtige, økologiske dyrkningsprincipper og afsætter frugterne til blandt andre Nemlig.com. Deres mål er at sætte fokus på de mange smagsnuancer og gøre chilifrugten folkekær i Danmark.

Selvforsyning tager tid

Af Karna Maj
Side 8

Vinteren er et oplagt tidspunkt at overveje strategien for næste års selvforsyning af grønsager og frugt fra haven.

En mangfoldighed af planteskoler

Af Sandra Villumsen
Side 13

Vores valg af træer, buske og planter, og valget af, hvilke planteskoler, vi vælger at støtte, har konsekvenser, der rækker langt ud i fremtiden.

Wij Trädgårdar – en mangfoldig dyrkningsoase langt mod nord

Af Mia Stochholm
Side 18

Cirka 200 km nord for Stockholm i Ockelbo er jorden omkring en gammel herregård indrettet med emneopdelte besøgshaver, der drives økologisk.

Lærling til deling

Af Aiah Noack
Side 23

Det kan være en udfordring at finde en økologisk læreplads, når man uddanner sig til produktionsgartner. Det har Charlotte Ottesen erfaret. I stedet fandt hun tre mindre steder, som gerne ville deles om lærepladsen.

Den gode jord

Af Jens Juhl
Side 26

En velgødsket jord med et højt indhold af humus er grundlaget for sunde planter, der er fyldt med saft og kraft.

Vintersalat af drevne mælkebøtterødder

Af Karoline Nolsø Aaen
Side 30

At drive bladgrønt i stuen giver kulør og beriger en tid på året, hvor alt grønt er en kærkommen gave. Det er let og smagfuldt – og så koster det ikke noget.

Sukkerærten Winterkefe

Af Mia Stochholm
Side 32

Som selvforsyner er man særligt interesseret i at lukke det sultne hul, der opstår om foråret og først på sommeren, når forrådskammeret er ved at være tømt, og de nye afgrøder kun langsomt er på vej. Sukkerærten Winterkefe sås om vinteren og er høstklar allerede sidst i maj næste år, hvor man netop har brug for friske grønsager.

Foreningsnyt

Side 34

Introinstruktører til den praktiske økologi søges. Mere Liv i Haven udgiver et onlinemagasin. Vær med til at byde nye medlemmer velkommen. Årsmøde 2017 i ­Odense. Giftregn – nej tak. Gi’ en skærv til Havenyt.dk. Kom til foredrag med Anne Hjernøe. Workshops specielt for dig, der producerer fødevarer. Det sker i 2017. ­Temanetværk.

Medlemsannoncer

Side 38


Som nyt medlem kan du købe de forudgående årgange til en speciel lav pris – se mere under Bestilling af medlemsskab og Bestilling af årgange.

Her er du: Forsiden > Tidsskriftet > 2016 > Praktisk Økologi 6/2016

Søg:

Støt Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider