Praktisk Økologi 1/2015

Bliv medlem her, og modtag Praktisk Økologi 6 gange årligt.

Vi er i forening

Af Trine Krebs
Side 2

Jeg er helt ind til benet overbevist om, at vi står over for så store udfordringer i vores omverden, at der kun er en løsning: At forene os. At gå i forening.

Kæmpejernurt

Af Mette Egelund Julin
Side 4

Holder man af smukke blomster og berigende sommerfugleoplevelser, er der gode grunde til at så kæmpejernurt. At den derudover kan være med til at afhjælpe den værste kløe for at komme tidligt i gang i haven, gør den bestemt ikke mindre attraktiv.

Flerårige grønsager fra have til køkken: Sødskærm og sibirisk vinterportulak

Af Karoline Nolsø Aaen
Side 6

Længere høstperiode og mere modstandsdygtige og vejrbestandige planter. De flerårige har mange fordele. I en række artikler vil Tycho og Karoline præsentere os for deres favoritter blandt de flerårige afgrøder – denne gang sødskærm og sibirisk vinterportulak.

En guide til forkultivering

Af Mia Stochholm
Side 10

Dagene bliver længere, frøkatalogerne frister, vi er rastløse og vil i gang. Men hver ting til sin tid, for det handler om timing, hvis man vil have det optimale ud af sine hjemmedyrkede småplanter.

Spinat som forkultur

Af Karna Maj
Side 17

Bar jord i foråret er spild af solens energi – derfor er det en god idé at så grønne planter, som omdanner energien til organisk materiale og skaber mere liv i jorden.

Brooklyn Grange

Af Jens Thejsen
Side 20

Storbyens unyttige tage kan forvandles til frodige grønne oaser, som forsyner byboer med frisk økologisk grønt, honning og æg.

Jordskokker

Af Katrine Klinken
Side 22

Jordskokken er en rigtig vintergrønsag, som har sæson helt frem til april. Den er dejlig både rå og tilberedt.

Har du en holdning til GMO?

Suhrs Højskole i København får den 4. februar besøg af Klaus Sall til et åbent foredrag om GMO. I den forbindelse har vi stillet ham en række spørgsmål, for at blive klogere på ham og hans holdninger. Klaus Sall er biolog, selvstændig proces- og faglig konsulent og kendt for sin GMO-skepsis. Hvordan er han blevet så skeptisk, og hvad er hoved og hale i diskussionen?

Foreningsnyt

Side 28

Repræsenter vores forening i 2015; Tak til Kirsten Greve; Vi støtter eleverne på Kalø Økologiske Landbrugsskole!; Bidrag til vores urban farming-strategi; Hjælp med tid og frø; Se filmen fra Mere Liv i Haven Festival 2014; Bliv Pinterest-redaktør; Havementorer søges; Et fælles frømanifest; Temanetværk; Ny kampange på vej; Indsend dine billeder.

Medlemsinformation

Side 30

Indkaldelse til generalforsamling 2014

Side 31

Årsmøde 2015 på Livø

Kom til årsmøde på Livø i Limfjorden lørdag og søndag den 18. og 19. april. Vi vil bytte frø, debattere, netværke, holde general­forsamling, spise, danse og hygge os.


Som nyt medlem kan du købe de forudgående årgange til en speciel lav pris – se mere under Bestilling af medlemsskab og Bestilling af årgange.

Her er du: Forsiden > Tidsskriftet > 2015 > Praktisk Økologi 1/2015

Søg:

Støt Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider