Praktisk Økologi 2/2015

Bliv medlem her, og modtag Praktisk Økologi 6 gange årligt.

At like er godt – og slet, slet, slet ikke nok!

Af Trine Krebs
Side 3
Læs lederen her…

Jeg har i løbet af de seneste måneder meget hårdt mærket på egen og masser af andre frivillige og ansattes kroppe i vores forening, at der er nok at gøre, påvirke og samle for at få mere økologi i vores land.

Den nordiske spisehave

Af Anders Bech
Side 4

Velsmag og sundhed går hånd i hånd i den nordiske spisehave.

Skulperadise – en skøn grønsag

Af Anders Bech
Side 7

Radiser er ikke bare røde knolde. Med skulperadiser er det frøskulperne, der spises.

Skræpper og syrer

Af Karoline Nolsø Aaen og Tycho Holcomb
Side 8

Mange medlemmer af Rumex-slægten er energiske vækster, der beriger de havens frugtbarhed, hårdføre i det danske klima og smager fortrinligt, når de høstes på de bedste tidspunkter.

The High Line

Af Jens Thejsen
Side 12

På en 2,3 km lang hævet jernbanestrækning på Manhattan har man skabt en park med udgangspunkt i stedets mikroklima og det selvsåede landskab, som havde etableret sig i løbet af de 25 år, banen var ude af drift.

WWOOF

Af Mia Stochholm
Side 15

WWOOF er en verdensomspændende organisation for frivilligt arbejde på gårde og selvforsyningsbrug, der arbejder med bæredygtig dyrkning og levevis.

Kolonihavedrømmen der blev til en byhave

Af Nada Louise Cay
Side 20

Sorte plantekasser. Bygget op af paller. Møbler af paller. Et bord, en bænk. Krukker med blomster. Kaffe på kanden. En nabo der kigger forbi. Endnu én der tilslutter sig. En mere kommer med kage. En anden kommer for at klippe urter til aftensmaden og får et opskriftsråd med på vejen. Det hele i en baggård i Københavns Nordvestkvarter. Det er min urbane have-drøm.

Naturnær formering af bier

Af Helmut Schlodder
Side 22

Ved at lade bierne sværme og selv vælge deres dronning, kan man få sunde og højt motiverede bifamilier.

Dyrk dine egne frø til mikrogrønt

Af Karna Maj
Side 26

Har man plads i køkkenhaven, giver det god mening at dyrke frø om sommeren til at lave masser af sundt mikrogrønt med om vinteren.

Lad humlebierne summe

Af Maria Gram-Jensen
Side 28

Humlebierne er under pres – også i Danmark. I Norge har foreningen La Humla Suse haft succes med at få sat de karismatiske insekter på dagsordenen.

Haveambassadører

Af Sandra Villumsen
Side 32

På haveambassadørkurserne har vi fået syn for øje. For ikke kun har der været mange ansøgere til de to første kurser, det er også ufatteligt ­dygtige, engagerede og generøse mennesker, som vi er i forening med!

Foreningsnyt

Side 36

Giftfrihave.dk; Visioner for fremtidens landbrug; Årsmøde 2016 i Lejre; Havementor; Netværksgruppe for økologisk frugtavl; Kampen for frie frø; Årsmøde 2015 på Livø

Medlemsannoncer

Side 38


Som nyt medlem kan du købe de forudgående årgange til en speciel lav pris – se mere under Bestilling af medlemsskab og Bestilling af årgange.

Her er du: Forsiden > Tidsskriftet > 2015 > Praktisk Økologi 2/2015

Søg:

Støt Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider