Praktisk Økologi 2/2016

Bliv medlem her, og modtag Praktisk Økologi 6 gange årligt.

Lad samtalerne rulle

Af Trine Krebs
Side 3
Læs lederen…

Demokrati starter med samtale, som skaber forandring, som skaber dynamik, som skaber gode demokratiske rammer, som aldrig bliver færdige eller perfekte, men som er det bedste – og det fungerer, når vi husker samtalen.

Så en blomst og lad den vandre

Af Mia Stochholm
Side 4

Sommerblomster hører ligesom bare til i køkkenhaven. De sikrer en bedre harmoni mellem nytte- og skadedyr og forskønner oplevelsen, når man færdes derude.

Høst nye grønsager allerede i maj

Af Karna Maj
Side 8

Så kål, majroer, salat, spinat og knoldfennikel i starten af marts, plant ud i april og få nye afgrøder flere uger tidligere end normalt.

Dyrkning uden jordbearbejdning

Af Karoline Nolsø Aaen og Tycho Holcomb
Side 10

At dyrke uden at grave er som at arbejde med naturen i haven. Det anbefales til alle, der er trætte af rygsmerter, og til alle, der værdsætter mere tid til at nyde havens frodighed og høst af grønsager.

Dyrkning af georginer

Af Villy Mougaard
Side 16

Georginer, også kaldet dahlia, er for mange sensommerens og efterårets blomstermæssige højdepunkt. Med deres enorme blomsterrigdom og store farvespil er der simplethen ikke noget, der kan hamle op med georginerne på dette tidspunkt.

Det Fælles Bedste – Folketræf for økologi, bæredygtighed og omstilling

Derfor inviterer alle, som vil en bred, grøn, økologisk omstillingsdagsorden til Hvalsø, som ligger i Lejre, fra den 22. til den 24. april 2016. Vi forventer mindst 1.000 gæster, 300 workshops og aktiviteter, 200 boder og ja, en sprudlende, grøn dagsorden og masser af vigtige møder.

Husholdning: Mere liv i køkkenet

Af Annemette Østergaard Bach og og Nicoline Lund
Side 22

Husholdning er mindst lige så aktuelt, som da vores bedstemødre var unge. Husholdning er modsvaret, når de klassiske barrierer for at spise økologisk listes op: Tid, penge og tilgængelighed af varer.

Biodiversitet: Kan man forene praktisk økologi med livets mirakel

Af Rasmus Ejrnæs
Side 28

Man kan sammenfatte konflikten mellem ­jordbrug og natur til, at næsten alle vores konkrete handlinger på vejen til en bugnende høst fører til indskrænkning af levemulighederne for de vilde dyr, planter og svampe.

Plant en pil og bliv dus med de vilde bier

Af Yoko Luise Dupont
Side 34

Vinteren har sluppet sit tag, og naturen er vågnet igen. På en af de tidlige forårsdage, hvor solen skinner, årets første blomster er sprunget ud, og insekterne er på vingerne, kan man være heldig at få et indblik i de vilde biers fascinerende verden.

Kartofler i uld

Af Mia Stochholm
Side 35
Læs mere…

Uld er i dag for mange fåreavleres vedkommende blevet et affaldsprodukt, men det har gode egenskaber som gødning, som især er tydeligt i forbindelse med kartoffeldyrkning. En håndfuld frisk, uvasket uld under hver læggekartoffel viser sig at give forbedret vækst og udbytte.

Foreningsnyt

Side 36

Velkommen til Fanny Møller – ny redaktør på Havenyt.dk. Hvem vil være vært for vores Mere Liv i Haven Festival 2017? Frø-Popup 2016. Mere Liv i Haven – det summer af liv. Jobopslag Din forening søger en økofacilitator. Vi vil sætte flere dagsordener i det danske samfund – og det kræver penge til organisering. Nyt særnummer til uddeling fra april 2016. Tag del i PØ‘s fremtid – mød op til generalforsamling 2016. Stil op til PØ’s bestyrelse.

Medlemsannoncer

Side 38


Som nyt medlem kan du købe de forudgående årgange til en speciel lav pris – se mere under Bestilling af medlemsskab og Bestilling af årgange.

Her er du: Forsiden > Tidsskriftet > 2016 > Praktisk Økologi 2/2016

Søg:

Støt Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider