Praktisk Økologi 3/2016

Bliv medlem her, og modtag Praktisk Økologi 6 gange årligt.

Leder

Lort giver kage. Sprøjt får sygdomme til at pistforsvinde for evig og altid. Grave have får ukrudt til at forgå. Kunstgødning er uundværlig. Og så ser det hele så pænt ud – i hvert fald på overfladen.

Jorder der svupper af liv

Af Aiah Noack
Side 4

Karl Henning Mikkelsen driver et speciallandbrug på sandet og mager jord – det har ikke været helt enkelt. Men med kompost og biodynamik er det lykkedes ham at få frodigheden tilbage.

Se på humlebier i haven

Af Yoko Luise Dupont og Henning Bang Madsen
Side 8

Sol med skiftende skydække, vekslende byger og store tykke brumbasser, der summende flyver fra blomst til blomst. Så er det rigtig sommer i Danmark! Mød de mest almindelige humlebier og få inspiration til gode humlebiplanter.

Påskeklokke som biplante

Af Eva Skjødsholm
Side 12

I juni–juli er det nemt at samle frø og udvide sit sortiment af påskeklokker til glæde for bier og mennesker.

Flerårige løg – mere løggrønt end løg

Af Karoline Nolsø Aaen og Tycho Holcomb
Side 14

Løgplanter kan være meget mere end blot et løg, der hives op af jorden, hakkes og spises. Flerårige løg kan bruges som grønsager i alskens retter, hvor man ellers ville bruge selve løget. På den måde kan man have løgplanter, der bliver gamle, skyder tidligt på foråret, forbliver grønne til langt ud på vinteren og ikke mindst giver smag af løg i skønne retter.

Eftergødskning

Af Karna Maj
Side 18

Hvis køkkenhavens grønsager skal vokse sig store og forsyne os med masser af mad, skal planterne have de nødvendige plantenæringsstoffer til rådighed i løbet af vækstperioden. Men de skal heller ikke overgødskes, da overgødskede planter oftere angribes af skadedyr og sygdomme.

Frøet – menneskets rejsekammerat

Af Thure Pavlo Hauser
Side 21

I frøet ligger en ny, lille plante, et planteafkom, indpakket og godt beskyttet, og mens det ligger derinde, kan planten rejse til nye tider og voksesteder. Og hvis ikke planter på den måde kunne rejse som frø, ville vi mennesker have manglet en vigtig rejsekammerat, en rejsekammerat, som har gjort det muligt for os at dyrke planter, styre vores fødevareforsyning, og dermed gjort det muligt for os at udvikle os til hvad vi er.

Foreningsnyt

Side 26

Deltag i foreningens spørgeskemaundersøgelse. Hvad er det for noget med en medie-/it-strategi i PØ? Mikael Elke Lund – vores nye økofacilitator. Nyt fra Velux Fonden og vores samarbejde. Temanetværket Små Økobrug. Vi skal sammen skaffe flere penge til vores økologiske ­bevægelse. Tilmeld dit værksted til Mere Liv i Haven ­Festival 2016. Grøn Grundlovsdag. Medlemmer deltager i arbejdet om den nationale ­pesticidstrategi. Det Fælles Bedste. Foreningens nyt bestyrelse.

Medlemsannoncer

Side 30


Som nyt medlem kan du købe de forudgående årgange til en speciel lav pris – se mere under Bestilling af medlemsskab og Bestilling af årgange.

Her er du: Forsiden > Tidsskriftet > 2016 > Praktisk Økologi 3/2016

Søg:

Støt Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider