Praktisk Økologi 5/2013

Bliv medlem her, og modtag Praktisk Økologi 6 gange årligt.

Mødet

Af Veronica Bay
Side 2

Lige for tiden handler min foretrukne lekture om vinduesrestaurering, vildtretter og plantesygdomme, for det giver mig et sprog og et startsted, så jeg kan søge mere viden: Al den viden, man ikke kan læse sig til i en bog. Man kan læse sig til meget, men f.eks. ikke til håndelag.

Mere liv i haven-Festival

Den 26. oktober 2013 afholder PØ for første gang Mere liv i haven-Festival – et mødested, en årlig tilbagevendende begivenhed, hvor vi kan møde hinanden og udveksle økologiske erfaringer.

Vi er inspireret af naturens generøsitet – så lad os så og høste – sammen!

Af Trine Krebs
Side 7

Min no-dig-køkkenhave

Af Bo Egelund
Side 8

For mange er der en dyb tilfredsstillelse ved en nygravet have. For Bo Egelund er det lige omvendt. Han luger mindre og mindre, får ikke ødelagt ryggen, jordstrukturen bliver forbedret, og han høster masser af sunde afgrøder af bedene.

Gamle damers haver

Af Winnie Poulsen
Side 12

Med alderen kan det blive nødvendigt at flytte fra sin landejendom og store landbohave, fordi der er for meget at passe. Det kan åbne op for et nyt haveliv.

Læs dine afgrøder

Af Mia Stochholm
Side 15

Efteråret er et godt tidspunkt til at reflektere over, hvad der gik godt og skidt i køkkenhaven og ikke mindst hvorfor.

Frihedsnørden

Af Mia Stochholm
Side 20

Vera Billing bor og arbejder frivilligt på et gartneri, for så snart der er penge involveret, mister hun sin motivation og sin ildsjæl.

Kastanjer på mange måder

Af Katrine Klinken
Side 24

Efterår er lig med kastanjesæson. I Danmark spiser vi dem som regel udelukkende som snack enten bagt i ovnen eller købt fra en gadebod. Men sydpå bruges de på mange andre måder i både det salte og søde køkken.

Medlemsannoncer

Side 30

På tur med PØ

Af Pernille Langelund
Side 32


Som nyt medlem kan du købe de forudgående årgange til en speciel lav pris – se mere under Bestilling af medlemsskab og Bestilling af årgange.

Her er du: Forsiden > Tidsskriftet > 2013 > Praktisk Økologi 5/2013

Søg:

Støt Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider