Praktisk Økologi 1/2016

Bliv medlem her, og modtag Praktisk Økologi 6 gange årligt.

Sammen om det fælles bedste

Din forening er involveret i sin hidtil største demo­kratiske fest, nemlig et stort folketræf i Hvalsø fra den 22. til den 24. april 2016. DET FÆLLES BEDSTE er ­hovedtitlen på forhåbentligt tusindvis af mangfoldige samtaler om omstilling, bæredygtighed og økologi.

Yduns Have: Et fællesskabsopbyggende landbrug

Af Mia Stochholm
Side 4

Med lokal ­opbakning, lav gæld, flere ­afsætningskanaler og et stort ­engagement ­viser to unge økologer på ­Samsø et ­alternativ til den ­traditionelle, gældstunge ­etablering for ­nyuddannede ­landmænd­.

Takkeklap og vinterkarse

Af Karoline Nolsø Aaen
Side 8

Korsblomstfamilien, Brassicaceae, kan noget, når det kommer til skarphed og styrke. Takkeklap og vinterkarse er ingen undtagelse.

Hvad sker der nede i jorden?

Af Karna Maj
Side 12

Det er planterne, som vi koncentrerer os mest om, når vi dyrker vores have. Men egentlig er det jorden, som vi skal dyrke, da den har afgørende betydning for plantevæksten.

En fantastisk februarsalat

Af Aiah Noack
Side 16

Et vinterbesøg synes helt ude af trit, når man vil spise frisk salat og se på spiselige haver højt oppe i Norge. Men Stephen Barstows have overrasker som altid.

Kom godt i gang med æblerne

Af Villy Mougaard
Side 18

Der er flere ting, som man bør tage højde for både før, under og efter plantningen af et nyt æbletræ. Valg af grundstamme og sort, placering af træet, udplantningen og den videre pleje danner altsammen grundlaget for æbletræer, der er til glæde og gavn i rigtigt mange år.

Mere Liv i Haven med Lilli Christoffersen

Af Sandra Villumsen
Side 22

Der er rigeligt at lave derude for de praktiske økologer, og i Nordjylland er haveambassadøren Lilli Christoffersen blevet godt og grundigt viklet ind i den grønne havebølge.

Mere Liv Foredrag

Praktisk Økologi har med glæde ­modtaget et bidrag fra Miljøstyrelsens Grønne Ildsjæle-pulje til at lave Mere Liv i 2016. Vi har kontaktet fire dygtige foredrags­holdere, som giver 16 levende foredrag rundt omkring i ­landet om jord, frø, ­husholdning og biodiversitet!

Det Fælles Bedste 2016

Vores folketræf, årsmøde og generalforsamling 22.–24. april 2016 i Hvalsø.

Foreningsnyt

Side 28

Formandens nytårshilsen. Facebook-side for PØ’s medlemmer. Hvor mødes vi i 2016? Karna Maj tager på nye haveeventyr og træder tilbage som redaktør for Havenyt.dk. Redaktør for Havenyt.dk søges. 3 projekter i PØ i 2016. Frø Popup 2016.

Medlemsannoncer

Side 30


Som nyt medlem kan du købe de forudgående årgange til en speciel lav pris – se mere under Bestilling af medlemsskab og Bestilling af årgange.

Her er du: Forsiden > Tidsskriftet > 2016 > Praktisk Økologi 1/2016

Søg:

Støt Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider