23. februar 2009

Medlemstur til Bornholm

På opfordring fra vores bornholmske medlemmer laver vi nu en foreningstur til Bornholm i september, når den værste turistsæson er ovre, og øen er klædt i høst.

Gudhjem i november

Et blik ud over Gudhjem i november, da vi var på besøg og planlagde den dejlige sensommertur. Foto: Karna Maj

Vi ankommer til Bornholm torsdag aften den 10. september og indkvarterer os i vores hovedkvarter for de næste tre dage.

Fredag starter vi med fælles morgenmad for alle – inklusive dem, der er kommet med natbåden. Så besøger vi sydlandet med rundvisning på Bornholms Valsemølle i Aakirkeby og hører om Bornholms opståen på NaturBornholm. Eftermiddagsisen vil blive spist hos den økologiske ismager Boisen i Snogebæk. Dagen sluttes af med middag på Klippen.

Hvis vejrguderne er med os, bliver lørdag­en dedikeret til et besøg på Christiansø, hvor vi bl.a. vil besøge nogle af øens haver sammen med den fastboende, lokale guide Marit Starn, der er PØ-medlem. Lørdag eftermiddag vil i øvrigt byde på vandreture i det naturskønne område omkring Gudhjem. Om aftenen er der festmiddag på Klippen.

Søndag besøger vi sammen med en naturvejleder Slotslyngen ved Hammershus. Frokosten spises i Karin og Ole Christensens skulpturhave. Derefter går turen til natur­oplevelser på Vestbornholm, inden vi sættes af ved færgen.

Vi vil blive kørt fra sted til sted i fælles bus. Alle ekskursioner kræver gode travesko og godt vind- og vandtæt overtøj.

Dato

Torsdag d. 10. september – søndag d. 13. september 2009.

Der er afgang fra Københavns Hovedbanegård torsdag omkring kl. 17. Ønsker man at tage af sted senere på aftenen, er det muligt at tage natbåden fra Køge til Bornholm. I det tilfælde skal man selv sørge for returbillet fra øen.

Overnatning

Vi overnatter på Klippen – en lejrskole, der ligger lige nord for Gudhjem ned til havet. Der er ingen enkeltværelser på stedet, men 4 og 6 mandsstuer. Mande- og kvindeopdelt baderum. Det er muligt at deltage i turen og selv sørge for indkvartering.

Man skal selv medbringe sovepose eller dyne og hovedpude samt sengelinned og håndklæde.

Pris

Turen koster kun 2.500 kr. – med økologisk mad. Kun medlemmer kan deltage, men det koster kun 320 kr. at melde sig ind – og så får man også tidsskriftet Praktisk Økologi i et år og adgang til Havelyst.dk. Priserne er alt inklusive. Sørger man selv for overnatning, gives et nedslag i pris på 150 kr. Sørger man selv for transport til og fra Bornholm, gives et nedslag i pris på 490 kr.

Forplejning

Alle måltider inklusive kaffe og kage er inkluderet i prisen, undtagen aftensmad torsdag og søndag. Hovedvægten vil blive lagt på økologiske grønsagsretter.

Tilmelding

Der er stadig enkelte ledige pladser – tilmeld snarest til Veronica Bay på tlf. 28 26 11 70, da der skal reserveres pladser til rejsen til Bornholm.

Ret til ændringer forbeholdes. Ved dårligt vejr kan Christiansø og Slotslyngen f.eks. ændres til mindre stormomsuste ture.

Her er du: Forsiden > Nyheder

Søg:

StÝt Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider