3. februar 2003

Merkurbank skuffet over fejl i JP-artikel

Tirsdag den 28. januar havde JyllandsPosten en artikel med overskriften »Kostbar økologisk nedtur«, hvor Merkurbank står som banken med dansk rekord i udlån til konkurstruede selskaber. Ifølge en undersøgelse foretaget af Købmandsstandens Oplysning er der 9 konkurstruede virksomheder, der skylder Merkurbank 42 mio. kr, svarende til 94,3% af Merkurbanks egenkapital.

I en pressemeddelelse afviser direktør Lars Pehrson, Merkurbank, skarpt denne udtalelse og siger at Merkurbank fortsat har en sund økonomi, og at han er dybt skuffet over at Jyllandsposten bringer disse fejlbehæftede tal, selv om han har korrigeret dem allerede mandag efter at være blevet gjort bekendt med dem i en e-mail-besked fra JP. To af de omtalte virksomheder er slet ikke kunder hos Merkurbank, og beløbet er 7 mio, og risikoen er kun 2 mio og de er allerede hensat på regnskabet for 2001. Se pressemeddelelsen på Merkurbanks netsted.

JP har onsdag den 29. januar bragt en rettelse placeret øverst på side 2 i hovedsektionen. Meget lille og lidt synlig i forhold til den stort opsatte artikel.

Her er du: Forsiden > Nyheder

Søg:

StÝt Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider