Vores kernefortælling

I Landsforeningen Praktisk Økologi tager vi hænderne op af lommen og gør noget praktisk – sammen og hver for sig. Glæden ved det praktiske folder vi ud i haven, i husholdningen, i samtalen – ja, overalt i hverdagslivet. Vi skaber netværk og samlingspunkter mellem mennesker, hvad enten vi drives af grønne visioner, lave leveomkostninger eller stor smag. Sammen udvikler og styrker vi den borgerdrevne økologi, den bæredygtige husholdning og grønne hverdagshandlinger. Landsforeningen Praktisk Økologi arbejder for mere liv – mere liv i haven, mere liv i maden og mere liv på kloden.

Vores vision

I Landsforeningen Praktisk Økologi arbejder vi sammen for at få mere liv. Mere liv i køkkenet, haven, frøene, syltekrukkerne, kompostbunken og dyreholdet. Overalt, hvor mennesker lever og ånder er der brug for liv. Liv er skønhed, liv er glæde, liv er grundlaget for fantastisk føde til mennesker og dyr. Jo mere liv, desto mere skønhed, glæde og god mad. Det lyder så simpelt og det kan det også være – dog kræver det udveksling af viden, forståelse for naturens kredsløb og glæden ved en æstetik i haver og køkkener, som er fulde af liv.

Vores mission

Vi skaber mere liv ved at åbne samtaler. Vi åbner havelågen, køkkendøren, biblioteket, fælleshaver – vi åbner samtalen i alle slags sammenhænge. Vi tror på, at samtaler mellem mennesker, overalt hvor vi lever og ånder, er med til at skabe en bevidsthed om mere liv, bæredygtighed og økologi.

Vores værdier:

  • Vidensudveksling og netværk – fordi vi sammen ved nok til at finde løsninger på havens, mavens og jordens grønne udfordringer
  • Glæde – fordi det er dejligt at vide, at dele, at dyrke, at spise. Glæden ved alt liv.
  • Omsorg – fordi vi drager omsorg for vores jord, mad, kryb, kravl, mennesker og fremtid

Hvad vil vi i Landsforeningen Praktisk Økologi?

– Vi vil samle og sprede viden om praktiske redskaber til at leve en økologisk hverdag
– Vi vil skabe netværk og samlingspunkter, både lokalt og nationalt, fysisk og virtuelt
– Vi vil være en tydelig stemme i samfundet for den borgerdrevne, nære og lokale økologi

Slogan: Vi letter trykket på planeten, skaber mere liv og grønne åndehuller
Slogan: Mere liv i haven/køkkenet/selvforsyningen osv.

Slogan: Vi åbner samtalen om økologi/vi åbner køkkendøren/vi åbner havelågen
Slogan: Landsforeningen Praktisk Økologi skaber mere liv hvor mennesker lever og bor

Mere om os

Landsforeningen Praktisk Økologi skaber et rum, hvor alle kan dele praktiske redskaber og viden til at leve en bæredygtig og økologisk hverdag. Sammen og hver for sig giver vi hverdagsøkologien en tydelig stemme i samfundet.

Vi er foreningen for den borgerdrevne økologi, økologi uden et statskontrolleret mærke, den lille økologi, et nært økologisk hjemmeeksperimentarium. Vi inspirerer hinanden, spreder viden, deler erfaringer, netværker og udfordrer hinanden fagligt. Fordi vi brænder for økologi, bæredygtighed og mere liv. Alle kan være med.

Vi i Landsforeningen Praktisk Økologi er drevet af omsorg for jorden og en søgen efter mangfoldige praktiske løsninger, som passer ind i hverdagen, hvad enten vi er selvforsynere, altankasseavlere, sofafræsere eller fermenteringsguruer. Foreningen samler visioner og hverdagspraktik i en grøn enhed. Sammen opsamler, deler og udvikler vi viden om små hverdagshandlinger, som samlet kan lette trykket på planeten og give os grønne åndehuller.

Vi formidler viden på nettet, via sociale medier og i åbne og levende lokale netværk og ikke mindst ved at åbne samtalen, køkkendøren og havelågen, for vi tror på, at begejstringen over de hjemmedyrkede måltider og jord under neglene fører til en forståelse for vores jord, natur og miljø. Den forståelse er den direkte vej til en bæredygtig husholdning og livsstil – og en bæredygtig verden.

Medlemmer af Landsforeningen Praktisk Økologi samler og deler viden om:

  • Gift- og GMOfrie metoder i hus, have og natur
  • Al slags hjemmegjort i husholdningen
  • Havedyrkning, selvforsyning og lokal produktion
  • Biodiversitet og frie frø i små parceller, haver, landbrug, på offentlige arealer og natur
  • Drift af små alsidige økologiske brug – både med og uden certificering
  • Håndværk, reparationer og holdbare produkter
  • Etisk forsvarligt dyrehold

Her er du: Forsiden > Om os > Vores kernefortælling

Søg:

StÝt Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider