Birte Brorson er medlem af bestyrelsen i Praktisk Økologi og mangeårig rådgiver for professionelle køkkener, der arbejder med økologi, klima, sundhed og velsmag. Nu deler hun ud af sine praktiske, økologiske og bæredygtige erfaringer koblet med velkendte husmoderdyder.
Tip nr. 1 – citrusskræller
Foto: Birte Brorson
Smid ikke citron-, appelsin eller andre citrusskræller ud, når du har spist frugten eller presset saften af den. Skrællerne indeholder fantastiske aromatiske olier, som kan give gode smage i din mad og bagværk.
Find opskrifterne her.
Se videoen »citrusskræller« her.
Tip nr. 2 – stokke og stilke
Smid ikke stokke og stilke væk, snit dem ultra fint og brug dem i gryde- og wokretter, som pynt på pizza, til pesto eller ultra fint snittet med ned i salaten.
Find opskrifterne her.
Se videoen »stokke og stilke« her.
Tip nr. 3 – frikadeller af alting
Restefrikadeller på tre minutter. Her får du et godt tip til at få brugt det meste… chop det op i små stykker og rør det til en frikadellefars med æg og masser af løg.
Find opskrifterne her
Se videoen »frikadeller af alting« her.
Velbekomme!