Vild Mad

Naturen som spisekammer.

Siden efteråret 2019 har Landsforeningen Praktisk Økologi samarbejdet med MAD, Danmarks Jægerforbund, Danmarks Naturhistoriske Museeum og Cykling Uden Alder i Vild Mad fyrtårnet i Vores Natur.

Målet med samarbejdet har været: At engagere danskerne gennem viden om natur- og sankeoplevelser og middage med vild mad, hvor det spiselige element giver incitament til at komme ud i naturen og få øjnene op for den vilde spiselige natur.

Projektet har produceret seks små videoer som kommunikerer værdien af at tænke naturen som et stort spisekammer. Gennem videoerne vil jægeren og lystfikseren blive inspireret til at sanke når de i forvejen er på jagt eller ude at fiske, og for haveejeren vil ukrudt blive til vilde spiselige urter.

Man kan se alle seks videoer her.

I juni 2021, har projektet afholdt 40 vilde middag rundt om i Danmark. Formålet med de Vilde Middage har været at præsentere vores primære målgruppe, de naturfremmede, for den vilde spiselige natur på en tilgængelig og sanselig måde. Til det har de Vilde Middage været yderst effektfulde da de fungerer i krydsfeltet og både er en social aktivitet men også har et formidlingselement. For mange deltagere har middagene været en indgang til at kaste sig ud i sankning og tilberedning af vild mad på egen hånd.

Thomas Laursen som er professionel urtesanker, har skrevet en artikel til Praktisk Økologi om de lækre vilde urter som vokser i de fleste haver, hvor havelågen står på klem og naturen har fået lov til at gå sin gang. I græsset kan du finde bellis og mælkebøtte, og hvis græsset får lov til at blive højt, kan du også finde forskellige typer vikke og almindelig syre. I og under hækken trives rød tvetand, humle, korsknap og ofte martsviol. Kompostbunken invaderes tit af stor nælde og løgkarse – din have er fyldt med vild mad!

Læs hele artiklen her.

Har du selv lyst til at gå på jagt i naturens spisekammer. Så vil vi anbefale dig at downloade VILD MAD appen som er et værktøj, der hjælper dig med at finde vilde råvarer i naturen, uanset om du er ekspert eller nybegynder. Den er gratis og du kan finde den i appp-store eller på Google-play.

Her er du: Forsiden > Projekter > Vild Mad

Søg:

StÝt Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider