Vores Natur

Vores Natur er et partnerskab mellem Naturstyrelsen, Friluftsrådet, De Naturhistoriske Museer og DR. Derudover har en lang række organisationer og aktører, der arbejder inden for naturområdet, udarbejdet idéer til fem fyrtårnsprojekter, der skal være bærende for aktiviteter og formidlingsprojekter i Vores Natur. Sammen har vi sat os for at invitere alle danskere ud i naturen til et mylder af aktiviteter og ture, der skal give viden om naturen, lyst til at gå på opdagelse i den og passe på den.

Landsforeningen Praktisk Økologi er partner på fyrtårnene

Vild Natur Hvor Du Bor og Vild Mad.

Vild natur hvor du bor

Vi kan alle være med til at gøre Danmark vildere, det er faktisk ikke svært. Og der er brug for det. Den danske natur er trængt, der bliver færre dyr og planter, og nogle er ved helt at forsvinde. Det skyldes blandt andet, at der er meget lidt vild natur i Danmark, og at vi ikke kan lade være med at rydde op, plante græs og lægge fliser.

I Danmark udgør arealer mellem bygningerne faktisk mere end 5% af landets samlede areal. Det meste ligger hen som grønne ørkener uden liv, med kortklippede græsplæner, bede med flis og trimmede hække. Der er næsten intet at leve i og af. Det skal vi have lavet om på!

April
Foråret er over os, og det er blevet tid til at komme ud i haven. Hvis du vil have din have til at blomstre med vild natur, er det samtidig det perfekte tidspunkt til at tage de første skridt i en mere naturvenlig retning. Biolog og naturvejleder, Katrine Turner, guider der her med fem tips til hvordan, du kan gøre haven mere vild.

Læs hele artiklen 5 ting du (ikke) skal gøre i haven.

Maj
Vidste du, at din altan kan blive et paradis for vilde dyr? Ligegyldigt om du starter fra bunden eller allerede har masser af planter derude i forvejen, er foråret et oplagt tidspunkt til at skabe ly, læ og levesteder for dyrene.

Læs hele artiklen Gør din altan vild.

juni

Er du vild med naturen, og har du lyst til at lære fra dig? Så bliv Vild-Havementor.

Igennem projektet »Vild natur hvor du bor« gør vi altankassen vild, vi gør haven vild, vi gør gårdmiljøet vildt og parken vild. Kort sagt: Vi gør Danmark vild igen og inviterer de vilde dyr og planter tilbage ind i vores haver og bynatur.

Som Vild-havementor bliver du en del af en landsdækkende indsats, hvor vi hjælper danskerne med at skabe mere liv i haven og i den bynære natur. Sammen gør vi naturen vild, hvor vi bor.

Læs mere og find link til tilmelding her.

Organisationerne Dansk Ornitologisk Forening, Dyrenes Beskyttelse, KFUM Spejderne, og Praktisk Økologi er gået sammen om at skabe Vild Natur Hvor Du Bor. Følg med på de enkelte organisationers hjemmesider, eller på siden Vores Natur, for at se mere og følge med i gode tips og tricks, arrangementer, kurser og events.

Her er du: Forsiden > Projekter > Vores Natur

Søg:

StÝt Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider