Åben Havelåge 2022

Havekig plæne

Bondehushave på Sydfyn

Åben have

  • Lørdag den 22. juni 2019 kl. 10–17

Adresse

Krovej 15, 5762 Vester Skerninge

Kontakt

Tlf.: 23473149
tina@svendborgmail.dk
tinakraghrusfort.blogspot.dk

Tina Kragh Rusfort

Lørdag d. 22. juni 2019 holder vi Åben Havelåge, sammen med en række andre lokale haveejere. Arrangementet er en del af en række åbne arrangementer i vores hyperaktive postnummerområde. Haver og lokalområde er et besøg værd. Se også www.aabnedoere5762.dk eller foreningen Åbne Døre 5762 på facebook: https://www.facebook.com/AabneDoere5762.dk/.

Vi åbner havelågen til en skøn gammel bondehushave ved en fredet bindingsværksidyl i et velbevaret landsbymiljø. Vi har dyrket og forandret den en del, siden vi kom til i 1998. Vi har lært en hel masse af det. Nu deler vi gerne erfaringer og giver grønne tips til mere liv i haven.

Til dette arrangement håber vi på at få en god dag med besøg og gode havesnakke. Vi vil gerne vise rundt og fortælle lidt, men man kan også selv gå rundt og nyde haven og sætte sig hvor man vil.

Vi har en lille cafe åben hele dagen med the og kaffe på kanden, et glas frisk saft og dejligt bagværk.

Haven ligger syd for huset, og mange bliver overraskede over den, når de kommer ind. Foran bindingsværkshuset ligger nemlig et stykke af den meget gamle landevej, som nu er en lukket blind vej med bløde trafikanter. Herfra opleves huset som et byhus, og folk kan gå forbi vores stuevinduer med et par meters afstand.

Kommer man forbi den lille forhave, der netop er lavet for at give forbipasserende noget smukt at se på, opdager man haven i sin helhed. Her er mange rum, niveauer, og stier, der er anlagt med bløde kurver, stigrus og markeret med sten eller brolægning. Der er masser at se på og mange forskellige rum at side i og opleve haven fra.

Her er gamle frugttræer, staudebede, frugtbuske, køkkenhave, surbundsbed, gammelt havehus, en trampolinhøj, voliere med kanariefugle og havedam med guldfisk og koikarper på terrassen.

Idealet er æstetisk landbohave mikset med gør- det-selv’erens laboratiorium – her må eksperimenteres og leges med tingene, med respekt for stedets stemningsfulde historiske miljø.

Vi vil gerne have en have fuld af liv og skønhed, med plads til gode oplevelser og med gode leverum til dyrene. Og vi vil gerne kunne hente det grønne til vores mad i køkkenhave og bede.

Udover de dyr vi selv har sørget for i haven har vi haft en tilløbende hvid kanin i et par år, frøer og nymfer i dammen, en prikkende høne – gud ved hvis det var – ynglende fugle i kasser og træer, og mange fuglebesøg på foderbrættet hvor menyen er solsikkefrø året rundt.

I dammen holder vi guldfisk og karper, i volieret holder vi kanariefugle – og så er der Simba, en herlig langhåret huskat.

Velkommen til.

Her er du: Forsiden > Åben Havelåge > Bondehushave på Sydfyn

Søg:

StÝt Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider