24. august 2003

Aktivister søges til økologisk redningsaktion

De bekymrede forbrugere bag Økologisk Redningsaktion har planlagt denne aktion, som beskrives således på deres deres netsted:

1-krones-aktionen lørdag den 6. september

Lørdag den 6. september kl. 12 fordeler aktivister fra Økologisk Redningsaktion sig over hele landet sig i små hold ved kølediskene i supermarkederne. Her forsøger de venligt at overbevise de forbrugere der vælger den ikke-økologiske mælk frem for den økologiske mælk om det forkerte i dette valg. Aktivisterne oplyser ansigt til ansigt forbrugerne om gevinsterne ved økologi og om hvordan Arlas plan ikke behøver at blive realiseret hvis der sker en holdningsændring blandt forbrugerne.

Kan forbrugeren ikke overbevises om det fordelagtige i at købe økologisk mælk pga. prisforskellen i forhold til ikke-økologisk mælk, tilbyder aktivisten vedkommende et økonomisk tilskud på 1 krone pr. liter mælk til dækning af den gennemsnitlige difference. Tilskuddet henter aktivisten – ‘’den ansvarlige forbruger’’ – af egen lomme, og i det er der selvfølgelig en kraftig symbolværdi. Aktivisten betaler velvilligt mer-prisen for økologiens skyld, og det er jo det vi generelt vil have forbrugerne til at gøre! Læs mere om aktivist-rollen her.

Økologisk Redningsaktions ønske er at sprede opfattelsen af, at en krone ekstra for økologien i den miljømæssige sammenhæng ikke er en udgift. På sigt er den faktisk en gave. Og jo flere der vil være med til at udbrede dette budskab, des bedre gennemslagskraft vil aktionen naturligvis få i medierne og hos befolkningen.

Deltag i aktionen

De søger nu andre bekymrede forbrugere, som er friske på at deltage i aktionen. Du kan få mere information og tilmelde dig på aktionens netsted.

Her er du: Forsiden > Nyheder

Søg:

StÝt Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider