9. marts 2007

Deltag i debatten om den ny økologilov

Økologiloven skal moderniseres, og i den forbindelse inviterer fødevareministeren landmænd, organisationer, forbrugere og øvrige interesserede til at deltage i en debat om loven. Landsforeningen Praktisk Økologi opfordrer sine medlemmer til at give deres besyv med. Det gør man ved at klikke ind på Plantedirektoratets side med Økologilov

Loven skal ses efter i sømmene

Baggrunden for folkedebatten er, ifølge Fødevareministeriet, at det går godt for økologien og flere forbrugere har fået appetit på økologiske varer. Det skal være attraktivt for producenterne at omlægge til økologi for at møde den stigende efterspørgsel, og derfor ønsker man af finde ud af, hvad både producenter, forbrugere og organisationer mener om økologiloven.

Debatten handler bl.a. om, hvordan vi:

  • fjerner eventuelle barrierer for udviklingen af økologien
  • sikrer, at de økologiske producenter kan dække forbrugernes stigende efterspørgsel
  • sikrer fortsat bevarelse af Ø-mærkets troværdighed

Fødevareminister Hans Chr. Schmidt følger debatten på nettet.

Debatten er allerede igang og vil køre frem til 30. april 2007. Det er vigtigt, at der kommer mange indlæg i debatten – her midt i marts er der kun ganske få debatindlæg.

Hele debatten vil blive samlet op i en rapport, der vil indgå i arbejdet med at udforme en ny økologilov.

Mere information?

Vil du vide mere om økologi og modernisering af økologiloven end du kan finde på siden, kan du sende en mail til: oekologi@pdir.dk.

Her er du: Forsiden > Nyheder

Søg:

StÝt Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider