19. januar 2023

Den virkelige PFAS-skandale er, at det vil ske igen!

»Det er en skandale, at almindelige haveejere ikke kan dyrke deres grøntsager på egen jord, uden at skulle frygte for, at den er forurenet med PFAS«. Det udtaler Signe Schrøder, formand for Landsforeningen Praktisk Økologi.

»Vores medlemmer dyrker deres haver for at få sunde, velsmagende og giftfrie grøntsager. At ens private jord bliver forurenet af evighedskemikalier brugt i industrien er en kæmpe skandale. Men den virkelige skandale er, at det hverken er første eller sidste gang det sker, så længe regering og industri ser stort på økologiens forsigtighedsprincip«, udtaler Signe Schrøder.

Forsigtighedsprincippet er 1 af de 4 grundprincipper indenfor økologi, der drager ansvar for at beskytte nuværende og fremtidige generationers sundhed og trivsel, samt drager omsorg for miljøet.

»At tro at man kan anlægge højbede og købe sig til ny jord, er desværre at stikke sig selv blår i øjnene, når ingen ved, hvilke områder der er forurenede.

Derfor forventer Landsforeningen Praktisk Økologi at regeringen øjeblikkeligt giver private borgere mulighed for gratis at få testet deres jord inden dyrkningssæsonen begynder og frøene skal i jorden. Desuden forventer vi at regeringen sætter alt ind på at opspore kilden til PFAS og tage ansvar for at det ikke sker igen«. udtaler Signe Schrøder, formand for Landsforeningen Praktisk Økologi

Landsforeningen Praktisk Økologi

Landsforeningen Praktisk Økologi har gennem mere end 40 år arbejdet for at fremme brugen af økologiske dyrkningsmetoder i de private haver. Foreningen har 4.650 medlemmer og driver Havenyt.dk – Danmarks største havehjemmeside om økologisk dyrkning med 5,5 mio besøgende årligt.

Her er du: Forsiden > Nyheder

Søg:

StÝt Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider