29. maj 2005

Dyr er ikke bare profit

Folder

Forside på folderen "Dyr er ikke bare profitH.

Heine Refsing, som står bag Center for Biodiversitet, har med støtte fra en lang række foreninger udgivet folderen »Dyr er ikke bare profit«. Landsforeningen Praktisk Økologi har også givet støtte til folderen, da foreningen mener at det er vigtigt at få sat focus på at småavlerkulturen og de gamle husdyrracer er ved at forsvinde.

Formålet med folderen er at gøre oprmærksom på, at vi er ved at miste en del af den danske kultur på grund af bureaukratiske regler, og få denne udvikling vendt. Både småavlerkulturen og mangfoldigheden inden for husdyr er ved at forsvinde på trods af Riokonventions bestemmelser om at sørge netop for mangfoldighed på dette område og at bevare de oprindelige dyrkningsmiljøer.

I folderen hedder det bla.: Dyrene har aldrig kun været landbrugets. Dyr er et vigtigt element i dansk kultur. Forsvinder dyrene fra hverdagen, så forsvinder centrale elementer i vores kultur.

Der er trykt ialt 30.000 eksemplarer af folderen, og man kan hjælpe kampagnen på vej ved at uddele folderen. Man kan ringe til Heine Refsing på 7587 3008 og få tilsendt et antal foldere mod at betale portoen.

Du kan se folderen på hjemmesiden for Center for Biodiversitet.

Her er du: Forsiden > Nyheder

Søg:

StÝt Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider