2. november 2006

Hjælp med at uddele folder

Heine Refsing, som står bag Center for Biodiversitet, har med støtte fra en lang række foreninger udgivet folderen »Dyr er ikke bare profit«. Den udkom i første oplag i maj 2005, og er indtil nu blevet trykt i alt 70.000 eksemplarer. Landsforeningen Praktisk Økologi har sammen med 30 andre foreninger givet støtte til folderen. Vi mener, at det er vigtigt at få sat focus på, at småavlerkulturen og de gamle husdyrracer er ved at forsvinde.

Formålet med folderen er at gøre oprmærksom på, at vi er ved at miste en del af den danske kultur på grund af bureaukratiske regler, og få denne udvikling vendt. Både småavlerkulturen og mangfoldigheden inden for husdyr er ved at forsvinde på trods af Riokonventions bestemmelser om at sørge netop for mangfoldighed på dette område og at bevare de oprindelige dyrkningsmiljøer.

I folderen hedder det bla.: Dyrene har aldrig kun været landbrugets. Dyr er et vigtigt element i dansk kultur. Forsvinder dyrene fra hverdagen, så forsvinder centrale elementer i vores kultur.

Når kampagnen har været så stor en succes, skyldes det først og fremmest Heine Refsings ihærdighed, og dernæst et engagement fra mange enkeltpersoner, foreninger og institutioner, som har været med til at få delt folderen ud til rigtig mange menneskere i hele landet. Folderen er nu oversat til både svensk og engelsk og kan hentes online.

Man kan hjælpe kampagnen på vej ved at uddele folderen. Man kan maile til Heine Refsing og få tilsendt et antal foldere mod at betale portoen.

Du kan se folderen på hjemmesiden for Center for Biodiversitet. Her finder du også oplysninger om, hvordan du bestiller et større antal foldere til uddeling.

Her er du: Forsiden > Nyheder

Søg:

StÝt Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider