12. maj 2010

Nabobrev om sprøjtning

Hvis du er nabo til en konventionel landmand, som sprøjter, og har du problemer eller bekymringer omkring hans sprøjtning, er her et brev og et skema, som du kan aflevere til ham.

Er du så uheldig at grænse op til en konventionel landmand, og har du oplevet eller frygter du for sprøjteskader, er det en god ide at gå i dialog med landmanden og gøre opmærksom på problemet. Det er nemlig lovligt for landmanden at sprøjte helt til skel.

Måske har du ikke lige modet til at konfrontere din nabolandmand direkte. Landsforeningen Praktisk Økologi har sammen med Danmarks Aktive Forbrugere, Danmarks Naturfredningsforening, Dansk Ornitologisk Forening og Plums Økologifond udformet et brev, som du kan give din nabolandmand om problemet.

Heri opfordrer de fire foreninger landmanden til at informere sin nabo, inden han sprøjter, så naboen kan tage sine forholdsregler.

Sammen med brevet er der også et skema, som han kan bruge til at informere dig om sprøjtning op til skel. Det kan du vedlægge.

Downloads

Forebyggelse eller håndtering af sprøjteskader og bevarelse af godt naboskab. – orientering til naboer, som har landmænd, der sprøjter til skel.

Brev til nabolandmand med skema – et brev naboer kan sende til deres nabolandmand.

Skema om sprøjtning – til brug for landmænd, der ønsker at orientere sine naboer om sprøjtning til skel

Her er du: Forsiden > Nyheder

Søg:

StÝt Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider