27. april 2015

Ny bestyrelse

Ved årsmødet på Livø fik vi tre nye bestyrelsesmedlemmer. Mød dem her.

Finn Paaske

Jeg har først og fremmest stillet op til bestyrelsen, fordi jeg kan gøre en forskel på det administrative plan – og gab, hvor lyder det kedeligt og ikke særligt økologisk. Men hvis min styrke ligger der, så kan andre ildsjæle bedre sprudle og være igangsættende på det økologiske område med stort rødt Ø. Skulle jeg vælge et økologisk tema at arbejde for, ville det være en slags mærkningsordning for vore ¬haver, hvor vi kunne hejse et grønt PØ-flag, når vi levede op til nogle specifikke krav til økologiske, giftfrie haver. Tænk om nogle få år at gå i et villakvarter en varm forårsdag og se det grønne flag flagre om kap med Dannebrog. Et tredje fokusområde er flere nye medlemmer, – mange flere. Privat er jeg en ung mand i halvtredserne et par måneder endnu og bor i Skovlunde. Selvom det er en lille have, har jeg kunnet holde mig selvforsynende med nogle grønsager, og det drøjer også lidt på madbudgettet, når jeg inviterer en af mine kaniner med til middag.

Marianne Mikkelsen

Som (have)menneske er jeg praktisk først og teoretisk senere. Jeg holder af at gøre egne erfaringer, så jeg har en bund at bygge min læsning og læren på. Det var Karna Maj, redaktør af Havenyt, der fik mig til at melde mig ind i PØ. For mig inkarnerer hun evnen til på én gang at være helt tæt på det dyrkede, vide en masse og hele tiden udforske nyt med en imponerende evne til at formidle det hele til både begyndere og erfarne. Jeg har selv nogle års dyrkningserfaring fra drivhus, køkken- og prydhave og utrolig meget mere, jeg gerne vil prøve og vide. Mit haveliv startede under et pæretræ i en villahave, afløst af nogle børneår på nedlagt husmandssted med alt for meget af det hele, ungdomsliv i lejlighed og egen villahave fra 2001. I 2015 starter jeg et nyt kapitel med havelod i Fællesgartneriet, Brabrand, da jeg er ved at sælge huset med haven og flytter i lejlighed i Aarhus midtby. Mit arbejdsliv er som projektleder i et universitetsnetværk, der arbejder for og med it-uddannelser. Jeg er uddannet cand.mag. i dansk og idéhistorie med evne til at få ting til at ske. Jeg går ind i PØ‘s bestyrelse for – også – at dyrke fællesskabet og ikke kun jorden. Vi har for nylig startet lokalnetværk i Aarhus, og det giver så meget ny viden og energi at mødes på kryds og tværs af aldre, jobs, interesser og aktiviteter. Og vi vil gerne være flere. Jeg er optimist, handlekraftig, selvstændig, samarbejdende, læsende, dyrkende, dansende, spisende, tænkende og glæder mig til at få lov at være aktiv del af PØ’s bestyrelse og organisationsarbejde.

Jacob Guldin

Jeg brænder for en ændring af status quo – jeg vil en ændring i danskernes indfaldsvinkel til haven, en ændring fra blodløs og fattig havekultur, hvor Weber-grillen, trampolinen og alt for megen belægning dominerer, til havebrugskultur i højeste potens, hvor vi tør, kan og vil havens rum. Hvor vi vil økologien og selvforsyningen, biodiversiteten og bæredygtigheden – ikke på samtalebasis, men i faktisk handling. Og det er det, jeg gerne vil arbejde for i PØ – at vi faktisk vil noget med haven, at vi hver for sig og samlet set arbejder i retning af netop økologi og biodiversitet. Om det så er via gammelkendte dyrkningsmetoder eller via permakultur eller noget tredje, betyder ikke så meget; bare der sker noget andet og mere, meget mere, end hvad vi typisk ser i dag. På det private plan så er jeg tvillingefar og anlægsgartner med dagligt virke i Kulturbotanisk Have, Odense.

Se hele bestyrelsen her og kontakt dem med gode ideer

Her er du: Forsiden > Nyheder

Søg:

StÝt Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider