21. januar 2005

Oprør fra maven

Kvinder med interesse for økologisk mad har den 8. marts mulighed for at deltage i træffet »Oprør fra Maven«. Der vil være fokus på økologisk mad, madkvalitet og den hverdagsmad, som serveres i familier, i kantiner og på institutioner. Træffet afholdes i København.

Formålet med træffet »Oprør fra Maven« er at få sat meget mere fokus på den daglige mad og madkvaliteten i det hele taget. Her vil alle kvinder, som arbejder med mad eller interesserer sig for mad, få mulighed for at mødes en hel dag, høre indlæg om mad over forskellige temaer, se og smage mad, diskutere, hente inspiration, finde nye samarbejdspartnere, danne netværk.

Formiddagen er fælles og med spændende oplæg. Bla. kommer Darina Allen, der driver Ballymaloe Cookery school ved Cork i Irkand. En af de mest anerkendte kogeskoler i verden, med eget landbrug og gartneri.

Maden på træffet er selvfølgelig økologisk og vil blive solgt fra en basar med masser af boder.

Eftermiddagen har en række overordnede temaer omkring mad: Mad, kulturdialog og solidaritet. Mad, omsorg og kærlighed. Mad, økologi og madkvalitet. Mad, lokalt forbrug, lokal produktion og lokalt selvstyre. Mad, monopoler og globalisering. Madkultur – og behovet for noget nyt. Her er der mulighed for at deltage i grupper, og det er her, at græsrødderne har mulighed for at fortælle om deres meget forskellige projekter omkring mad. Hvis man er interesseret i at præsentere sit projekt, kan man kontakte initiativgruppen på [email=kontakt@oproerframaven.dk]kontakt@oproerframaven.dk[/email].

Dagen slutter med fællesspisning, hvor man som ved frokosten selv køber fra boder. Der er i løbet af dagen og om aftenen underholdning, bla. med Sanne Salomonsen og Jytte Abildstrøm.

Der er endnu ikke åbnet for tilmelding til træffet, men man kan nu tilmelde sig nyhedsbrevet og vil så få besked, når tilmeldingen åbner.

Initiativgruppen danner ny forening

Bag træffet »Oprør fra Maven« står en initiativgruppe med bla. Katrine Klinken, Camilla Plum, Anne Birgitte Agger, Karen Leth, Trine Hahnemann, Hanne Boye, Karna Maj, Maj Flint Larsen, Mette Martinussen og Pernille Skjødt.

Initiativgruppen er ved at danne en forening, som skal fortsætte efter træffet, da initiativtagerne mener, at der også efter træffet er brug for netværk og handlemuligheder. Dagen den 8. marts er kun for kvinder, men derefter håber man, at også mange mænd har lyst til at være med.

Se mere om »Oprør fra Maven«

Her er du: Forsiden > Nyheder

Søg:

StÝt Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider