3. december 2014

Samtalemiddage samler danskerne til at snakke om fremtiden

Torsdag den 15. januar 2015 inviterer projektet »Det Fælles Bedste« danskere og organisationer over hele landet til at afholde samtalemiddage og snakke om deres håb og bekymringer for fremtiden. Initiativet til kampagnen er taget af to unge danskere, der savner en mere grundlæggende samtale om, hvor vi er på vej hen som samfund.

Formålet med samtalemiddagene er at samle borgere på tværs af alder, holdninger, fagligheder og sociale skel for at snakke sammen om fremtiden. For hvor er det egentlig vi gerne vil hen? Hvad er vores håb og bekymringer for fremtiden? For vores børn og børnebørn? Og vores planet?

»De fleste af os har så travlt i hverdagen, at vi sjældent får tid til at tænke over fremtiden som mere end i næste uge eller næste ferie. Vi vil gerne skabe plads til at kigge længere frem og snakke sammen om, hvilken fremtid vi egentlig ønsker os, og hvordan vi kan skabe den sammen« fortæller Andreas Lloyd, der sammen med Sandra Villumsen har taget initiativet til projektet.

Alle kan byde ind på at holde deres egne samtalemiddage. De to initiativtagere inviterer både privatpersoner og organisationer til at være medværter på samtalemiddage over hele landet. På kampagnens hjemmeside er der er en simpel opskrift på, hvordan man kan holde sin egen samtalemiddag med forslag til temaer og spørgsmål, som gør det let at få gang i samtalerne.

For at sikre, at man møder nye mennesker, skal hver middag afholdes af to værter, der har forskellige perspektiver eller holdninger. Som f.eks. en ung og en ældre. En troende og en ateist. Eller en akademiker og en håndværker. De to værter inviterer hver 1–3 venner eller bekendte, så de bliver 4 til 8 personer til bords i alt. Hver samtalemiddag er således en hyggelig anledning til at lære nye mennesker at kende, dele håb og bekymringer og finde ud af, hvad de har til fælles trods deres umiddelbare forskelligheder.

En mosaik af det danske civilsamfund

»Vi har kaldt projektet Det Fælles Bedste fordi vores fremtid netop handler om, hvad der er til vores fælles bedste – og ikke bare hvad der er bedst for os selv lige nu og her,« forklarer Sandra Villumsen og uddyber: »Vi håber, at Det Fælles Bedste vil være en mosaik af borgere, institutioner og folkelige sammenslutninger, der alle ønsker at samarbejde om det fælles bedste. Vi ønsker, at vise vores ledere og politikere, at hvis vi kan tale åbent, ærligt og fordomsfrit sammen om fremtiden på trods af vores forskelligheder, så må de kunne gøre det samme.«

På www.detfaellesbedste.dk kan du se en oversigt over hvilke organisationer der står bag kampagnen, samt en oversigt over de samtalemiddage, der allerede er tilmeldt.

Praktisk information om Det Fælles Bedste
Samtalemiddagene om Det Fælles Bedste finder sted torsdag d. 15. januar 2015, og munder ud i en række portrætter af danske stemmer fra middagene, samt opfølgende arrangementer og debatter i løbet af 2015.

Alle kan afholde deres egen samtalemiddag ved at følge den simple opskrift, der kan findes på www.detfaellesbedste.dk. Her kan du også læse mere om tankerne bag projektet.

For mere information om kampagnen og de forskellige organisationer, der står bag, kontakt Andreas Lloyd og Sandra Villumsen på info@detfaellesbedste.dk eller på telefon: Andreas: 30253049 eller Sandra: 22885551.

Her er du: Forsiden > Nyheder

Søg:

Støt Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider