Når du bliver medlem, er du en del af Praktisk Økologis arbejde med at udvikle og fremme en økologisk forsvarlig levevis.

MELD DIG IND HER

Sagen

Sagen – hvad du er en del af via dit medlemskab

Vil du være med til at gøre en grøn forskel? Dit medlemskab i Landsforeningen Praktisk Økologi er ikke bare et abonnement på et haveblad – det er dit bidrag til en bevægelse, der handler om at skabe en bedre verden, en have ad gangen.

Når du bliver medlem, er du en del af Landsforeningen Praktisk Økologis arbejde med at udvikle og fremme en økologisk forsvarlig levevis. Sammen skaber vi en stærkere stemme i samfundet og hjælper hinanden til at finde og dele de praktiske løsninger der gør en forskel.

Hvad støtter du med dit medlemskab?

Foreningen er en grøn NGO, som blev stiftet i 1988, foreningen har knopskudt et utal af projekter og aktiviter i gennem årene. Fælles for dem alle er vidensdeling, praksisnære handlinger og haven. Vi kalder det borgerdrevet økologi, og vi arbejder bæredygtigt i alle led, med fokus på biodiversitet og klima.

Økologisk havemagasin og online ressourcer: Landsforeningen Praktisk Økologi udgiver Danmarks bedste økologiske havemagasin: Tidsskrift for praktisk økologi. Her er fokus på havedyrkning, husholdning og selvforsyning – og masser af inspiration til både begyndere og garvede havefolk. Du får som medlem tidsskriftet tilsendt 6 gange om året.

Ud over tidsskriftet driver vi Havenyt.dk, en hjemmeside, der gratis deler grundig viden om økologisk havedyrkning. Vores webapp, Dyrk.nu, fungerer som en gratis online såkalender og dyrkningsvejledning.

Lokale grønne havenetværk og Praktisk Økologi Festival og medlemsture: Landsforeningen Praktisk økologi er samlingspunktet hvor ligesindede kan finde hinanden.

Vi faciliterer lokale grønne havenetværk, hvor medlemmer og haveinteresserede kan mødes, dele viden og finde inspiration.

Vores Praktisk Økologi Festival samler en mangfoldig skare af praktikere til workshops, fælles foredrag, frø- og havebogsbytte.

Du kan som medlem åbne din havelåge og inviterer interesserede ind til havevandringer, hvor praksisnær viden og inspiration deles – eller besøge andre medlemmers haver og hente inspiration.

Sammen med andre havefolk kan du tage på medlemsture til spændende steder, med masser af haveinspiration. Vi har besøgt planteskoler, besøgshaver og andre inspirerende lokaliteter.

Fokus på vild og naturlig have: Som medlem af Landsforeningen Praktisk Økologi støtter du arbejdet for at dele råd og viden om, hvordan man kan skabe en mere vild og naturlig have, hvor forholdene er optimale for alle arter.

Vi laver projekter med fokus på at give børn en styrket naturforståelse og viden om biodiversitet og vi indsamler og formidler viden om bl.a. den naturlige have, bynatur og Miyawakiskove.

Sammen med Danmarks Naturfredningsforening og Det Danske Spejderkorps, laver vi »science i fritiden« projektet Vilde Rødder, med støtte fra Villum Fonden.I vinteren 2023/2024 10 projekt Skoleskove med støtte fra Friluftsrådet, et udviklingsprojekt hvor det handler om at flytte naturfag ud i det fri.

Oplæg, debat og samarbejde: Landsforeningen Praktisk Økologi er anerkendt for vores store viden og høje faglige niveau. Derfor bliver vi også inviteret til at deltage i debatter, holde oplæg og bidrage til lokale og nationale projekter.

Vi er jævnligt at finde på forskellige folkemøder med både stande og debatter. Derudover samarbejder vi med andre organisationer om projekter og kampagner samt i fællesskabet Grønne Venner med syv andre mindre NGO’er.

Politisk Indflydelse: Vores bestyrelse indgiver jævnligt høringssvar til landets politikere for at sikre, at gift og GMO holdes væk fra danskernes haver.

Landsforeningen Praktisk Økologi er også en del af ‘Hvem ejer jorden?’ alliancen, der vil sikre gennemsigtighed i opkøb af landbrugsjord.

Hvordan kan du hjælpe?

Har du venner, naboer, kollegaer eller nogen i din omgangskreds, der deler din passion for havearbejde og bæredygtighed? Lad dem vide, hvor fantastisk vores forening er, og hvordan de også kan være med til at gøre en forskel ved at blive medlemmer af Praktisk Økologi.

Vil du bidrage til foreningen med din tid og dine kompetencer så lad os endelig høre fra dig – vi har opgaver både lokalt og nationalt. Læs mere om hvad du kan hjælpe med her.

Her er du: Forsiden > Om os > Sagen

Søg:

StÝt Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider