Praktisk Økologi 1/2010

Bliv medlem her, og modtag Praktisk Økologi 6 gange årligt.

Luskeri

Af Per Kølster
Side 2

Selvom der findes dem, som benægter virkelighedens ophedning, nedslidning og forarmelse af kloden, så er vi endnu flere, der godt ved det. Der er ingen vej udenom.

Succes med selleri

Af Karna Maj
Side 4

Mange har forsøgt at dyrke knoldselleri uden den store succes. Selleridyrkning kræver da også en del viden, men hvorfor ikke tage udfordringen op i år?

En rigtig vinterdelikatesse

Af Katrine Klinken
Side 8

Knoldselleri har et hav af anvendelsesmuligheder og er en skøn spise. Katrine Klinken giver 12 bud på varme og kolde retter med knoldselleri.

Auberginer på friland

Af Søren Holt
Side 12

Pladsen i drivhuset bliver hurtigt trang. Derfor kan det give mening at afprøve traditionelle drivhusplanter som auberginer i køkkenhaven.

Gammel kålroesort genopdages

Af Gitte K. Bjørn
Side 16

I 2009 blev en række gamle kålroesorter afprøvet af Det Jordbrugs­viden­skabelige Fakultet i Årslev. Det fleste klarede sig godt, men én sort blev højdespringer.

Malt til husbehov

Af Per Kølster
Side 18

Ved at lave sin malt selv kan man skabe sit eget øl helt fra grunden.

Dagliljer blandt stauder og græsser

Af Winnie Poulsen
Side 22

Det er dejligt nogle gange at blive taget ved hånden og ført ad veje, som man slet ikke vidste eksisterede. Sådan havde jeg det efter at have været på en havevandring i den botaniske have i Ulm i Sydtyskland med Gerd Oellermann som fører og fortæller.

Tilbage til fremtidens bonde

Af Henrik Kuske Schou
Side 24

Mere landbrugsjord fordelt på flere hænder vil betyde bedre miljø, større bæredygtighed, mere liv og flere penge i kommunekasserne.

Endnu mere liv i og omkring PØ

Af Per Kølster
Side 28
Tilmed dig nyhedsbrevet

I 2010 lancerer Praktisk Økologi et nyhedsbrev med information om aktuelle begivenheder og kommentarer til det politiske spil.

Medlemstur til København i juni

Side 29

Du får chancen for at opleve Københavns grønne frodighed, når vi besøger nogle af byens skjulte haveperler. Sæt allerede nu kryds i kalenderen den 19. og 20. juni. Det endelige program annonceres i ­ Praktisk Økologi 2/2010.

Sommer i Sverige

Side 29

Praktisk Økologi arrangerer en sommer­tur til Sverige fra den 30. juni til den 4. juli 2010. Vi skal opleve haver, vild natur i Skurugatas naturreservat, drømmeparker i Enköping, Augustenborgs grønne tage, smukke træhuse i Eksjö, Åsens gamle kulturlandskab og meget, meget mere. Yderligere information om tilmelding og program i Praktisk Økologi 2/2010.

Medlemsannoncer

Side 30

Årsmøde 2010

Side 32

Program for Landsforeningen Praktisk Økologis årsmøde 2010, der finder sted lørdag d. 6. marts i Det Økologiske Inspirationshus på Frederiksberg.


Som nyt medlem kan du købe de forudgående årgange til en speciel lav pris – se mere under Bestilling af medlemsskab og Bestilling af årgange.

Her er du: Forsiden > Tidsskriftet > 2010 > Praktisk Økologi 1/2010

Søg:

Støt Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider