Selvforsyning

Bliv medlem her, og modtag Praktisk Økologi 6 gange årligt.

Aalykke – realiseringen af en selvforsyningsdrøm

Af Mette Wethje Skjødt
Praktisk Økologi 4/2019, side 4

På husmandsstedet Aalykke i Nordsjælland bor en familie på fire, der er ved at realisere en drøm om selvforsyning og tid til det nære. De dyrker køkkenhave, flettepil, frugttræer og drivhus og har bier, høns og får. I naturen omkring dem sanker de urter og svampe og fanger fisk og vildt.

Drømmen om selvforsyning

Af Marianne Bakke og Veronica Bay
Praktisk Økologi 5/2011, side 14

Bygningerne var forfaldne, og jorden udpint og forsømt. Alligevel opfyldte gården vores drømme om diversitet, plads til dyrehold og minimal risiko for sprøjteskader.

En parcelhushaves forvandling

Af Ronja Kleiter
Praktisk Økologi 4/2018, side 4

Drevet af haveglæde, en passion for god mad, selvforsyning og ønsket om fælles familieaktiviteter er det lykkedes et yngre par med to små børn at omdanne en almindelig parcelhushave til en frodig selvforsynerhave.

Fra prydhave til selvforsyningsparadis

Af Lotte Hovmark Børresen og Per Kring Jensen
Praktisk Økologi 1/2023, side 18

Lotte og Per flyttede i foråret 2020 til et hus på landet med en veletableret prydhave. I en artikelserie kigger vi parret over skulderen, mens de foretager forvandlingen fra prydhave til selvforsyningsparadis. Dette er sjette og sidste artikel i serien, hvor Lotte og Per fortæller om forspiring af grønsager.

Fra prydhave til selvforsyningsparadis

Af Lotte Hovmark Børresen og Per Kring Jensen
Praktisk Økologi 1/2021, side 32

Lotte og Per flyttede i foråret 2020 til et hus på landet med en veletableret prydhave. I en artikelserie kigger vi parret over skulderen, mens de foretager forvandlingen fra prydhave til selvforsyningsparadis. I denne første artikel i serien fortæller de om de overordnede prioriteringer og hensyn, de navigerer efter i planlægningen af den nye have.

Fra prydhave til selvforsyningsparadis

Af Lotte Hovmark Børresen og Per Kring Jensen
Praktisk Økologi 5/2021, side 4

Lotte og Per flyttede i foråret 2020 til et hus på landet med en veletableret prydhave. I en artikelserie kigger vi parret over skulderen, mens de foretager forvandlingen: Fra prydhave til selvforsyningsparadis. I denne tredje artikel i serien fortæller parret om, hvordan de integrerer flerårige, spiselige planter i deres have.

Fra prydhave til selvforsyningsparadis

Af Lotte Hovmark Børresen og Per kring Jensen
Praktisk Økologi 3/2021, side 26

Lotte og Per flyttede i foråret 2020 til et hus på landet med en veletableret prydhave. I en artikelserie kigger vi parret over skulderen, mens de foretager forvandlingen fra prydhave til selvforsyningsparadis. I denne anden artikel i serien fortæller parret om, hvordan de anlægger grønsagsbede og skaffer kompost til deres kommende grønsager.

Fra prydhave til selvforsyningsparadis

Af Lotte Hovmark Børresen og Per Kring Jensen
Praktisk Økologi 5/2022, side 16

Lotte og Per flyttede i foråret 2020 til et hus på landet med en veletableret prydhave. I en artikelserie kigger vi parret over skulderen, mens de foretager forvandlingen fra prydhave til selvforsyningsparadis. Dette er femte artikel i serien, hvor Lotte og Per fortæller om de vilde planter i haven.

Fra storbyakademiker til husmandsbonde

Af Jeppe Just
Praktisk Økologi 3/2021, side 16

Med mottoet hellere fortryde det, man har gjort, end det, man ikke har gjort i baglommen og en god portion gå-på-mod kastede jeg mig ud i at realisere min drøm om et mere jordnært liv på Møn.

Hø fra haven

Af Marie Gravesen
Praktisk Økologi 3/2013, side 24

Har du et hjørne af haven, hvor græsset får lov at gro, eller har du anlagt en blomstereng? Hvad med at bruge alt det afklippede græs til børnenes kaniner og være med til at bevare et gammelt håndværk?

Jul på Kastaniegaarden

Af Theresa Jessing
Praktisk Økologi 6/2020, side 8

På Kastaniegaarden arbejder Theresa og hendes familie på at bruge deres selvforsyningskundskaber til at skabe hyggelige juletraditioner uden om den traditionelle forbrugskultur. Det betyder, at julen ikke først starter i december, men er med i baghovedet hele året igennem, når der sås, høstes og forarbejdes råvarer.

Lottes landliv

Af Lotte Denckert
Praktisk Økologi 5/2018, side 12

Lotte Denckert er bidt af selvforsyning og styrer sin have med blød hånd fra sit lille stråtækte bindingsværksimperium på Vestfyn. I en artikelserie følger vi 26 årige Lottes liv på landet, hvor hun hver dag tager små skridt på vej mod selvforsyning. Anden artikel handler bl.a. om et nyt hønsehus, vilde fugle, læhegn og konservering af havens afgrøder.

Lottes landliv

Af Lotte Denckert
Praktisk Økologi 1/2019, side 30

Lotte fortæller i en artikelserie om sit liv på landet med selvforsyning. I denne artikel handler det om frøsamlermani, de første frø, der skal sås og vinterpleje af fjerkræ og mennesker.

Lottes landliv

Af Lotte Denckert
Praktisk Økologi 2/2019, side 24

Lotte fortæller i en artikelserie om sit liv på landet med selvforsyning. Dette er den sidste artikel i serien og handler om kål, kartofler og forspiring af tomater og peberfrugter.

Lottes landliv

Af Lotte Andersen
Praktisk Økologi 4/2018, side 20

Lotte Denckert er bidt af selvforsyning og styrer sin have med blød hånd fra sit lille stråtækte bindingsværksimperium på Vestfyn. I en artikelserie følger vi 26 årige Lottes liv på landet, hvor hun hver dag tager små skridt på vej mod selvforsyning. Første artikel handler bl.a. om den nemme have med stor biologisk mangfoldighed, kejserænder og lilla afgrøder.

Lottes landliv

Af Lotte Denckert
Praktisk Økologi 6/2018, side 4

Vi får igen lov til at kigge med indenfor hos Lotte, der i en artikelserie fortæller om sit liv på landet med selvforsyning. I denne artikel fortæller hun om praktisk naboskab, jordfabrikken med forskellige komposteringsmetoder og den smukke lilla blomsterkål.

Minilandbrug på en hektar

Af Mia Stochholm
Praktisk Økologi 2/2011, side 14

Ser man sit sted som en del af den lokale sammenhæng, kan man forsyne sig selv meget alsidigt, selv om man kun har forholdsvis lidt plads.

Praktisk økologi i Småland

Af Christina Meyer
Praktisk Økologi 3/2022, side 16

Dette er historien om, hvordan et midaldrende ægtepar satte en kæp i hamsterhjulet og flyttede til Sverige, blandt andet for at eksperimentere med en mere bæredygtig madproduktion ved at etablere en skovhave. Christina beskriver tankerne bag, gennemgår etableringsprocessen og fortæller om de første år med skovhaven.

Sankning med børn

Af Mette Wethje Skjødt
Praktisk Økologi 5/2020, side 8

Få børnene med ud i naturen og vild mad ind på spisebordet i dagligdagen. Forfatteren fortæller om glæden ved at sanke i naturen og hvilke bær, svampe og urter, der er helt oplagte at høste med børn og anvende i køkkenet. Opskrift på svampesuppe og is med mjødurt.

Selvforsyneren

Af Frank Erichsen
Praktisk Økologi 6/2010, side 4

Den totale selvforsyning er utopi. I stedet bliver man som selvforsyner nødt til at vælge de aktiviteter ud, man føler for og ikke have dårlig samvittighed over det, man ikke kan gabe over.

Selvforsyning i en travl hverdag

Af Camilla Jonassen
Praktisk Økologi 3/2019, side 18

Det kan være svært at få tid til køkkenhave, når man har små børn og fuldtidsarbejde. Men der er nogle typer grønsager, der gør livet lidt lettere, når det er småt med tiden. Her præsenteres: Sølvbede, radise, høje ærter, new zealandsk spinat, vinterknudekål, vårsalat, stangbønner og tromboncino.

Skovprojekt på Aalykke

Af Mette Wethje Skjødt
Praktisk Økologi 1/2021, side 26

En beretning fra et lille skovbrug med tanker og drømme om større biodiversitet, mere liv i skovbunden og sikring mod fremtidige storme. Om udfordringer undervejs, oprydningsarbejde og en ny type skov med kringlede stier, hindbær og flere forskellige slags træer.

Urban selvforsyning

Af Mie Kongstad Søgaard
Praktisk Økologi 6/2010, side 30

Mad og byer hænger uløseligt sammen. Præindu­strielle byer opstod på og på grund af god landbrugsjord og afhang af en stabil fødevareproduktion i og omkring byen. I takt med at byerne er blevet udvidet, er efterspørgslen efter mad øget. At opfylde denne efterspørgsel er blevet en enorm opgave; en, som måske har den største sociale og fysiske effekt på vores liv og planet, i forhold til noget andet vi foretager os.


Som nyt medlem kan du købe de forudgående årgange til en speciel lav pris – se mere under Bestilling af medlemsskab og Bestilling af årgange.

Her er du: Forsiden > Tidsskriftet > Selvforsyning

Søg:

Støt Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider