Økologisk forbruger

Bliv medlem her, og modtag Praktisk Økologi 6 gange årligt.

Fedtgarvning af fåre- og lammeskind

Af Siri Zethner
Praktisk Økologi 5/2021, side 8

Fedtgarvning er en traditionel måde at garve og behandle skind på, som blot kræver helt almindelige ingredienser fra dit køkken. Til gengæld kræver det også muskelkraft og tid, men resultatet bliver et blødt, holdbart, vandafvisende og bæredygtigt skind, som får endnu større værdi, eftersom det er dit eget håndværk.

Forbrugerinformation

Af Karna Maj
Praktisk Økologi 4/2002, side 20

Solcremer til børn – undersøgelse lavet af Grøn Information. Meget mere C-vitamin i økologiske appelsiner ifølge professor i kemi Theo Clark, Montana. Ny økologiske øltyper fra bryggeriet Ørbæk på Fyn, bereget for cafemiljøet.

Friske produkter leveret til døren

Af Karna Maj
Praktisk Økologi 2/2004, side 19

Boutique-Petit er en ny internetbutik med levering direkte til forbrugernes dør – foreløbig leveres der i Silkeborg-, Viborg- og Skiveområdet samt i Fredericia- og Middelfartområdet. Sortimenter er mælk, grønsager, friskbagt rug- og franskbrød, kød, fjerkræ m.m.

Frøposen har fået ny ejer

Af Karna Maj
Praktisk Økologi 2/2004, side 6

Frøposen er blevet købt af Mette Rying Thomsen, som fortæller, at alle kunder fra 2003 har modtaget det nye katalog med et næsten uændret sortiment.

Få mere most ud af æblerne

Af Karna Maj
Praktisk Økologi 6/2003, side 23

Forbrugerguide til forskellige typer maskineri til at presse æblesaft med. Her omtales en ny pakkepresse, som kan presse 70% af æblesaften ud i modsætning til kurvepressen, som kun kan klare 50%.

Guide til vinfirmaer

Af Karna Maj
Praktisk Økologi 6/2003, side 17

Oversigt over firmaer med mange økologiske vine: Aarstiderne, Aadum Økovin, Godsets vin, Urtekram, Vin etc. Kontaktadresser, tlf. numre, åbningstider, links.

Høst selv – lej en grønsagsstribe

Af Karna Maj
Praktisk Økologi 2/2004, side 19

I Østrig og Tyskland har økologiske grønsagsavlere gode erfaringer med et interessant koncept med levering af grønsagerne på roden til forbrugerne. Forbrugerne overtager stykket med mange slags grønsager i maj, dyrker videre og høster afgrøderne, inden landmanden i oktober igen overtager sin jord.

Krydderurter virker konserverende

Af Karna Maj
Praktisk Økologi 5/2002, side 25

Danmarks Fiskeriundersøgelser har påvist, at en lang række krydderier har en hæmmende virkning på en fordærvelsesbakterie, som er et problem i vakuumpakkede fiskeprodukter.

Lad de grønne fællesskaber spire i byen

Af Lise Holm-Rasmussen
Praktisk Økologi 1/2021, side 4

Hvordan får vi flere grønne fællesskaber til at spire i parcelhuskvartererne i byen? Og hvordan sikrer vi, at fællesskaberne ikke bliver endnu en opgave på hverdagens to-do-liste, men en kilde til overskud og glæde i hverdagen? Lise Holm-Rasmussen giver bud på måder at deles om ting og lave fælles aktiviteter, der får os til at leve mere bæredygtigt.

Luften i dit hjem er lige så vigtig som jorden i din have

Af Lene Midtgaard
Praktisk Økologi 1/2020, side 21

Ligesom vi er optaget af at holde vores haver giftfrie og økologiske, bør vi også være optaget af, hvordan luften i vores hjem har det. Der er nemlig usunde partikler og kemikalier i luften indenfor, der i værste fald kan gøre os syge. Men heldigvis kan det lade sig gøre at luge godt og grundigt ud i de skadelige stoffer og med nogle nye vaner skabe et godt indeklima i hjemmet.

Løbbinding

Af Lotte Denckert
Praktisk Økologi 5/2020, side 19

Løbbinding er en ældgammel kurvebindingsteknik, der stadig anvendes over hele kloden. Metoden er let at mestre, og materialerne kan findes lige uden for døren. Forfatteren viser trin for trin, hvordan man løbbinder med græs.

Opstart af øko-landsby på Sydfyn

Af Karna Maj
Praktisk Økologi 2/2004, side 19

Der søges flere interesserede til opstart af en økol-landsby på Sydfyn med 15 ha jord, selvforsyning og økobyg af 26 huse.

Plantefarvning af uldgarn

Af Lotte Denckert
Praktisk Økologi 4/2020, side 15

Uldgarn kan farves med planter høstet i naturen. Lotte giver opskrifter på farvning og gennemgår processen med flere forskellige tips til, hvordan man får det bedste resultat.

Rent mel i posen

Af Berit Nybirk
Praktisk Økologi 5/2006, side 24

Engang var Bornholm møllernes paradis. I dag er der kun én aktiv mølle tilbage. Den lille, familiedrevne valsemølle producerer bl.a. økologisk dansk durumhvedemel af høj kvalitet.

Rent ud sagt

Af Bente Hjelmkilde
Praktisk Økologi 1/2008, side 24

Når man ønsker at gøre miljøvenligt rent, er alle råd ikke lige gode. Bente Hjelmkilde, rengøringens grand old lady, forklarer hvorfor.

Rodtræningspotter

Af Karna Maj
Praktisk Økologi 2/2004, side 6

Der er i år kommet en ny type potter på markedet, som kan åbnes helt, når planten skal ud af potten igen, så rødderne er helt intakte. Den kan desuden fås i en ekstra høj model, så man får et dybere og større rodsystem. De fås hos Jollity Farm – www.jollityfarm.dk

Slut med dårlig økovin

Af Mads Jordansen
Praktisk Økologi 5/2006, side 22

Fra at være en halvdårlig affære til overpris er økovin i dag blevet et spændende bekendtskab. Man behøver ikke længere vælge mellem økologi og kvalitet.

Små snitteprojekter til den mørke tid

Af Mia Stochholm
Praktisk Økologi 6/2022, side 4

Lars Laursen formidler traditionelt håndværk i Den Gamle By i Aarhus. Han giver enkle fif til at komme i gang med at snitte overkommelige projekter, der er værd at overveje som årets bæredygtige julegaveidé.

Spisekartofler dyrket med kemi

Af Ane Bodil Søgaard og Anette Esbjerg Jensen
Praktisk Økologi 5/2004, side 20
Læs artikel…

Kartofler er en af vores basisfødevarer, men langt de fleste kartofler på danske middagsborde er konventionelt dyrkede. De fleste aner ikke, at kartofler sprøjtes og behandles med så mange kemiske stoffer og så tit. Her fortælles om de konventionelt dyrkede spisekartoflers vej til middagsbordet.

Udvider med skoleskov

Af Elin Svendsen
Praktisk Økologi 3/2003, side 28

Den Økologiske Have har overtaget drift og pleje af »Plant et træ« skoven på nabogrunden. Haven har nu lavet en omfattende skiltning og opgaveark, så skoven kan bruges som emnehave og til undervisningsbrug. Læs mere om skoleskoven (/nyheder/9.html).

Varer leveret til døren

Af Karna Maj
Praktisk Økologi 5/2002, side 25

Fødevareministeriet slår fast, at det er leverandørens ansvar, at varer bestilt til levering i trappeopgang eller ved hoveddør kan holde sig friske, indtil det er sandsynligt, at forbrugeren kommer hjem.

Økologiske frøfirmaer

Af Karna Maj
Praktisk Økologi 2/2004, side 6

Navn og telefonnummer på de økologiske frøfirmaer.


Som nyt medlem kan du købe de forudgående årgange til en speciel lav pris – se mere under Bestilling af medlemsskab og Bestilling af årgange.

Her er du: Forsiden > Tidsskriftet > Økologisk forbruger

Søg:

Støt Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider