Praktisk Økologi 6/2022

Bliv medlem her, og modtag Praktisk Økologi 6 gange årligt.

Leder

Af Signe Schrøder
Side 3

I kriser er viden og fællesskab nødvendigt

Små snitteprojekter til den mørke tid

Af Mia Stochholm
Side 4

Lars Laursen formidler traditionelt håndværk i Den Gamle By i Aarhus. Han giver enkle fif til at komme i gang med at snitte overkommelige projekter, der er værd at overveje som årets bæredygtige julegaveidé.

Den græssende gris

Af Mia Stochholm
Side 8

Den lille, runde og godmodige kunekune gris har rigtig mange kvaliteter, der passer ind i det lille husdyrhold. Det er let selv at dyrke foder til den, og så græsser den fremfor at gennempløje jorden som andre grise.

Gem smagen, og lad den leve videre i glasset

Af Simon Milwertz Philipsen
Side 10

Når du konserverer, handler det om liv og død – altså ikke for dig, men for nogle små organismer. Dette er afgørende for, om det lykkes at varmekonservere eller fermentere dine afgrøder, så de holder længe og smager skønt.

Bruttonationallykke

Af Lene Skrumsager Møller
Side 14

For at skabe en egentlig bæredygtig udvikling er der behov for at udfordre det gængse vækstparadigme, som måles i bruttonationalprodukt. Et lille fattigt land mod øst, Bhutan, har fundet sin egen vej, hvor målet er lykke frem for økonomisk vækst.

Fra lige kanter til organiske former

Af Heidi Kirk Nissen
Side 18

Mette Jensens have i Stenløse lignede mange andre parcelhushaver, lige indtil hun fik nok af de lige linjers tyranni og kastede sig ud i en livgivende forvandling. Nu er her både blomstereng, insektvold, kvashegn og vandhul samt en masse summende liv.

En stenrig have

Af Knud Lindhardt Halskov
Side 22

Marksten i forskellige størrelser er et vigtigt – og ofte gratis – byggeelement i den naturlige have. Stenene giver haven personlighed og gode vilkår for både planter og smådyr. Knud Lindhart Halskov betrager sten i haven som et lige så vigtigt element som planter og deler ud af sine erfaringer med sten i alle størrelser.

Biokul som jordforbedring

Af Veronika Hansen
Side 26

Biokul har mange egenskaber som jordforbedring, men effekten afhænger af udgangsmaterialet, og hvordan det er fremstillet. Veronika Hansen har skrevet PhD om biokul og formidler dets effekt på dyrkningsjorden.

Medlemsstof

Side 30

Nyt fra foreningen om blandt andet digitalt bladarkiv, festival, medlemsture og generalforsamling.


Som nyt medlem kan du købe de forudgående årgange til en speciel lav pris – se mere under Bestilling af medlemsskab og Bestilling af årgange.

Her er du: Forsiden > Tidsskriftet > 2022 > Praktisk Økologi 6/2022

Søg:

Støt Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider