Praktisk Økologi 4/2020

Bliv medlem her, og modtag Praktisk Økologi 6 gange årligt.

Leder

Af Signe Schrøder
Side 3

Vi må have mere liv i haven – om nedstemning af borgerforslag om RoundUp forbud i private haver og mulighederne for at træffe grønne valg gennem teleselskabet Greenspeak.

Planteskole med franske rødder og passion for eksotiske frugttræer

Af Mia Stochholm
Side 4

På en lille nyetableret planteskole på Djursland arbejder Claude Guillou og hans familie med frugttræer og -buske. Sorterne er nøje udvalgt både i Danmark og Frankrig og testes på egen grund, før de havner hos kunden.

Økologiske flodkrebs til havedammen

Af Villy J. Larsen
Side 8

Har du lyst til at give en hjælpende hånd til en truet dansk oprindelig art, så har du nu mulighed for at anskaffe økologiske, danske flodkrebs til udsætning i din havedam. Det kan blive en spændende hobby, samtidig med at krebsene vil kunne medvirke til at holde orden i din dam og give nye oplevelser.

Pleje af vilde haver

Af Jens Thejsen
Side 10

En vild have vil som regel kræve pleje, men en helt anden pleje end den traditionelle havepleje, som ofte er statisk, og hvor man ikke arbejder med naturen. Her præsenteres forskellige former for pleje med udgangspunkt i forskellige naturtyper og plantesamfund.

Plantefarvning af uldgarn

Af Lotte Denckert
Side 15

Uldgarn kan farves med planter høstet i naturen. Lotte giver opskrifter på farvning og gennemgår processen med flere forskellige tips til, hvordan man får det bedste resultat.

Skovskarnbassen – naturens egen kompostkværn

Af Hanne Søgaard og Maja Møholt
Side 20

Uden organismer der nedbryder lort – bogstaveligt talt – ville vi drukne i skidt og møg. Skovskarnbassen er én af naturens mange skraldemænd.

Naturens materialer – oversete muligheder for mere liv i haven

Af Hanne Søgaard og Maja Møholt
Side 22

Ved at hente naturens elementer som sten, bar jord og døde organismer ind i haven, kan vi bidrage til både floraen og faunaen omkring os. Det kan give plads til spiring af planter samt give vinterhi, hjem, børneværelse og fødegrundlag for store og små dyr.

Nye bøger

Af Mia Stochholm
Side 27

Omtaler af fem nye bøger: Bier og mennesker, Økologiske blomster, Sommerfuglehave, Køkkenhave i ét bed og Plantebaseret familiemad.

Medlemsstof og netværksnyt

Side 28

Netværksnyt med opskrifter med vilde planter fra haven, medlemsannoncer, to gode havetip, nyt om medlemsportalen og indkaldelse til generalforsamling 2020.


Som nyt medlem kan du købe de forudgående årgange til en speciel lav pris – se mere under Bestilling af medlemsskab og Bestilling af årgange.

Her er du: Forsiden > Tidsskriftet > 2020 > Praktisk Økologi 4/2020

Søg:

Støt Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider