Praktisk Økologi 1/2020

Bliv medlem her, og modtag Praktisk Økologi 6 gange årligt.

Leder

Af Signe Schrøder
Side 3

I hele 2020 vil Praktisk Økologi sammen med rigtig mange store og små organisationer være med til at sætte fokus på naturen, og hvordan vi får mere af den.

Asfaltjunglens grønne modspil

Af Heidi Kirk Nissen
Side 4

i Londons baggårde, smalle stræder, parker og på byggetomter spirer både grønsager og fællesskaber frem – og selv vildskaben får plads. Heidi Kirk Nissen er taget på byhave-inspirationstur i Europas største by.

Peberfrugter på friland

Af Karna Maj
Side 8

Det er fantastisk fra midt i juli og til oktober at kunne plukke store gule, orange og røde peberfrugter ude i sin egen have, men det kræver tidlig forkultivering.

Nus og nak

Af Mette Wethje Skjødt
Side 14

Om at leve kærligt med børn og dyr, og så spise dem – dyrene altså! Slagtning af kaniner, får og fjerkræ er en del af hverdagen for familien på fire på et lille, alsidigt småbrug i Nordsjælland.

Fra æblekerne til ny æblesort

Af Maren Korsgaard
Side 18

Alle æblekerner bærer i princippet potentialet til at blive en ny æblesort, men fremgangsmåden kræver tålmodighed.

Luften i dit hjem er lige så vigtig som jorden i din have

Af Lene Midtgaard
Side 21

Ligesom vi er optaget af at holde vores haver giftfrie og økologiske, bør vi også være optaget af, hvordan luften i vores hjem har det. Der er nemlig usunde partikler og kemikalier i luften indenfor, der i værste fald kan gøre os syge. Men heldigvis kan det lade sig gøre at luge godt og grundigt ud i de skadelige stoffer og med nogle nye vaner skabe et godt indeklima i hjemmet.

Lidt vildere haver binder CO2 og giver liv

Af Per Gundersen
Side 24

Planterne i haven trækker CO2 ud af atmosfæren og lagrer det i blade, grene og træer. For nogen bliver det til »haveaffald«, der skal køres væk. jeg gemmer »affaldet« (og dermed CO2) i haven på forskellige nyttige måder. Men hvor meget CO2 bliver det til, og batter det noget for klimaet?

Julesalat – bittert på den gode måde

Af Mia Stochholm
Side 29

Skønt er det med grønsager, der kan høstes sprøde og friske, når lageret ellers kun byder på rodfrugter og kål. Julesalat er ikke kun høstklar til jul, men helt indtil foråret.

En flok PØ-medlemmer deler deres favoritsorter

Af Mia Stochholm, Karna Maj, Helle Zwergius, Heidi Kirk Nissen, Eva Skjødsholm, Kim Liedecke, Peter Norris og Lotte Børresen Kramer
Side 32

Otte medlemmer deler ud af deres favorit-grønsagssorter med billede og beskrivelse.

Medlemsstof

Side 35

Praktisk Økologi er sammen med en række andre organisationer med i projekt Vores Natur, der har udnævnt år 202 til at være Naturens år. Nye bøger og nye havementorer præsenteres, der indkaldes til årsmøde og generalforsamling, medlemmerne annoncerer og bagerst findes en kalender med aktiviteter for hele 2020.


Som nyt medlem kan du købe de forudgående årgange til en speciel lav pris – se mere under Bestilling af medlemsskab og Bestilling af årgange.

Her er du: Forsiden > Tidsskriftet > 2020 > Praktisk Økologi 1/2020

Søg:

Støt Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider