Praktisk Økologi 5/2006

Praktisk Økologi 5/2006

Bliv medlem her, og modtag Praktisk Økologi 6 gange årligt.

Tab ikke maskerne

Af Jens Thejsen
Side 2
Læs artikel…

Vi lever i en tid, hvor naturen har det skidt. Spørgsmålet er, om vi er tvunget til af være tilskuere til den triste udvikling, eller om vi hver især kan gøre en forskel.

Havelykke

Af Veronica Bay
Side 4

Når Kille Enna laver have, gør hun det økologisk, præcis som når hun laver mad, og når hun først begynder at snakke økologi, er hun ikke til at stoppe. Et interview med Kille Enna.

Skorzonnerrod – en overset delikatesse

Af Karna Maj
Side 8

De lange, brunsorte, ru rødder ser umiddelbart ikke særlig tiltalende ud, men skorzonerroden er virkelig velsmagende med en lidt nøddeagtig smag. En artikel om dyrkning, høst og opbevaring af skorzonerrod.

Jorden fryser også

Af Karna Maj
Side 10

Som haveejer er det i efteråret, man skal være på udkig efter masser af dækmateriale til haven, så jorden kan beskyttes mod vinterens kulde, blæst og regn. Artiklen omhandler jorddække i form af efterafgrøder og vinterdække.

Syltetid

Af Camilla Plum
Side 12

Konservering betyder ikke længere slægtens overlevelse, men giver en vidunderlig fornemmelse af at gøre noget, der rækker ud over nuet. Artiklen indeholder opskrifter på mixed pickles, syltede svampe og blomme-passionsfrugtlæder.

Det kører den gale vej

Af Bente Fuglsbjerg
Side 15

Ikke bare i Danmark, men over hele verden, er det som, politikere og beslutningstagere vender det døve øre til og lader hånt om en bæredygtig udvikling på transportområdet.

Vildt i Chelsea

Af Jens Thejsen
Side 16

I stedet for pænhed og harmoni er en af tendensernepå Chelsea Flower Show i år spændingen mellem det vilde og det tæmmede, det styrede og det ustyrlige.

Æblelandet

Af Ida Johannessen
Side 20

Sidste uge i september fejres æblehøsten i Østskåne med et kæmpe høstmarked i Kivik. Slå samtidig vejen forbi den eventyrlige gård Djupadal. Begge dele sætter tanker i gang.

Slut med dårlig økovin

Af Mads Jordansen
Side 22

Fra at være en halvdårlig affære til overpris er økovin i dag blevet et spændende bekendtskab. Man behøver ikke længere vælge mellem økologi og kvalitet.

Rent mel i posen

Af Berit Nybirk
Side 24

Engang var Bornholm møllernes paradis. I dag er der kun én aktiv mølle tilbage. Den lille, familiedrevne valsemølle producerer bl.a. økologisk dansk durumhvedemel af høj kvalitet.

Havespor

Af Jens Thejsen
Side 26

Anmeldelse af Kjeld Slots bog Havespor.

Renæssancemad

Af Veronica Bay
Side 27

Anmeldelse af Bi Skaarups bog Renæssancemad, der tager udgangspunkt Christian 4…’s bryllupsfest for sin søn prins Christian i 1634, den største og dyreste fest nogensinde i Danmark.

Drikker dine dyr sundhedsskadelige stoffer?

Side 28

Henvisning til netstedet www.naturlighestehold.dk, hvor man bl.a. kan læse om sundhedsskadelige stoffer i drikkekar og hegnspæle til dyrehold.

Høstdatomærkning af frugt og grønt

Side 28

Omtale af underskriftsindsamling for at få datomærkning på frugt- og grøntprodukter.

Spinat til foråret

Side 28

Tips til vinterdyrkning af spinat i drivhuset.

Surbær – en busk med mange kvaliteter

Side 29

Surbær er en flot prydplante og en god frugtbusk, som både fugle og mennesker kan have stor glæde af.

Tag på sneglejagt i september

Side 29

Omtale af naturovervågningsprojektet OBSnatur, der går ud på at give danskerne gode naturoplevelser, samtidig med at man får indsamlet data om udbredelsen af forskellige dyrearter.

Sæt hvidløg i oktober

Af Karna Maj
Side 32

Tips til dyrkning af hvidløg.


Som nyt medlem kan du købe de forudgående årgange til en speciel lav pris – se mere under Bestilling af medlemsskab og Bestilling af årgange.

Her er du: Forsiden > Tidsskriftet > 2006 > Praktisk Økologi 5/2006

Søg:

Støt Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider