Praktisk Økologi 2/2006

Praktisk Økologi 2, 2006

Bliv medlem her, og modtag Praktisk Økologi 6 gange årligt.

Fingrene væk fra baghaverne

Af Karna Maj
Side 2
Læs artikel…

Rigtig mange danske haveejere er delvis selvforsynende – for nogle er det måske kun krydderurter, mens andre dyrker mange grønsager, frugt eller bær. Desværre er det ikke alle i det danske samfund, som synes, at denne selvforsyning er noget, man behøver respektere.

Højbedene og den gode jord

Af Susanne Mørk-Jensen
Side 4

Anlæggelse og pasning af højbede kræver en indsats, men belønningen er sunde, flotte afgrøder og en dejlig overskulighed i arbejde og planlægning – samt fornøjelsen ved at arbejde med en levende, god jord. En artikel der når hele vejen rundt om højbedet.

Vælg din favoritsalat

Af Philippe Plöninge
Side 8

Frøfirmaerne har et meget stort udbud af salatsorter, som ikke bare smager forskelligt, men også har forskellige former og farve. Her får du hjælp af trädgårdsmästare Philippe Plöninge, som hjælper dig med at finde de sorter, som passer ind i din havedyrkning.

Er der liv efter herregårdsstenene?

Af Birgitte Løkke og Anders Dam
Side 16

I alle haver er der brug for befæstelser: Indkørsler, gårdspladser og terasser. Adgangsveje til hoveddøren, kældertrappen og cykelskuret osv. Denne artikel handler om, hvordan man kan få smukkere befæstelser i haven ved at skele hensynsfuldt til miljøet, når man planlægger.

Gør frugthaven klar til kamp

Af Maren Korsgaard
Side 19

Der er udsigt til masser af god frugt i den kommende sæson, hvis man giver sine frugttræer og bærbuske lidt opbakning netop i denne tid.

Linser

Af Katrine Klinken
Side 22

Linser er billig og sund mad med et højt indhold af kostfibre, mineraler og vitaminer, og blandt bælgfrugterne har linser næst efter sojabønner det højeste indhold af protein. Artiklen indeholder opskrifter på linsehummus med løvstikke, bagte linser a la »baked beans« og en krydret linsesuppe.

Fjerkræraadet har besejret fornuften

Af Heine Refsing
Side 25

Fjerkræindustrien har ifølge Heine Refsing brugt hysteriet om fugleinfluenza som en lejlighed til at sætte turbo på kampagne mod hobbyavlere.

Vi søger ny redaktør

Side 26

Pga. omstruktureringer på tidsskriftet Praktisk Økologi og Havenyt.dk søger Landsforeningen Praktisk Økologi en ny redaktør til foreningens tidsskrift.

Høringssvar om hobbyfjerkræ

I januar indsendte Landsforeningen Praktisk Økologis bestyrelse et uopfordret høringssvar om hobbyfjerkræ. Foreningen er overbeviste om, at høringssvaret var så grundigt og overbevisende, at det var medvirkende til, at der blev en betydelig ændring i bekendtgørelsen i forhold til høringsudgaven.

Anemonelandet

Af Jens Thejsen
Side 27

Anemoner er i rankuelfamilien. Det vil sige, at de er i samme familie som engblommer, engkabelejer, juleroser, klematis og naturligvis ranukler, også kaldt smørblomst. I artiklen kan du læse om hvide og gule anemoner, blå anemone, balkananemone, sommeranemone, høstanemone og franske anemoner.

De fire opblæste

Af Anemette Olesen
Side 30

I artiklen præsenteres fire sære planter, som tilhører natskyggefamilien, og som alle er karakteristiske, ved at deres frugter er omsluttet af papirslignende »lygter«. To af dem, tomatillo og ananaskirsebær, er spiselige, mens de to andre, kantbæger og jødekirsebær, er til pynt.

Lenes såtips

Af Karna Maj
Side 34

På en kold februardag giver Lene Kjær Tvedegaard fra Gartneri Toftegaard gode råd om såteknik.


Som nyt medlem kan du købe de forudgående årgange til en speciel lav pris – se mere under Bestilling af medlemsskab og Bestilling af årgange.

Her er du: Forsiden > Tidsskriftet > 2006 > Praktisk Økologi 2/2006

Søg:

Støt Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider