Praktisk Økologi 6/2010

Bliv medlem her, og modtag Praktisk Økologi 6 gange årligt.

Netværksøkologi

Af Veronica Bay
Side 2

Interessen for selvforsyning er stor som aldrig før, ikke mindst hos yngre mennesker og børnefamilier. De vil rigtig gerne, men mangler viden og realistisk sans. Og uden viden og realistisk sans har drømmen om selvforsyning det med at blive netop det. En drøm.

Selvforsyneren

Af Frank Erichsen
Side 4

Den totale selvforsyning er utopi. I stedet bliver man som selvforsyner nødt til at vælge de aktiviteter ud, man føler for og ikke have dårlig samvittighed over det, man ikke kan gabe over.

Frugt og grønt fra egen have

Af Karna Maj
Side 10

Hvad enten man har en stor eller lille have, kan man dyrke masser af økologiske grønsager, frugt og bær hen over sommeren. Artiklen indeholder skemaer over forventet udbytte og høstsæson for en lang række afgrøder.

Vinteropbevaring af frugt og grønsager

Af Karna Maj
Side 16

En af de store udfordringer som selvforsyner er at få årets høst af grønsager, frugt og bær opbevaret, så de holder sig vinteren over. Det kan være svært i moderne boliger.

Lav din egen så- og pottejord

Af Mia Stochholm
Side 20

For mange er jord til forkultivering og krukker noget, man køber i en sæk på planteskolen. Men at skulle købe noget så umiddelbart håndgribeligt som jord kan virke lige så paradoksalt som at købe vand på flaske. Man kan faktisk lave det selv, hvis man overholder nogle enkelte forholdsregler.

Frønovice, frøsamler eller frønørd

Af Brian Krause
Side 24

Man kan være frøsamler på mange måder, alt efter hvor meget man ved om frøformering, og hvor meget man går op i det. Hvis du allerede er frøsamler, kan du i denne artikel få en idé om, hvilken slags du er og måske få et par gode råd om, hvordan du får bedre frø. Hvis du ikke er frøsamler – tja, hvem ved … ­måske får du lyst til at blive det.

Urban selvforsyning

Af Mie Kongstad Søgaard
Side 30

Mad og byer hænger uløseligt sammen. Præindu­strielle byer opstod på og på grund af god landbrugsjord og afhang af en stabil fødevareproduktion i og omkring byen. I takt med at byerne er blevet udvidet, er efterspørgslen efter mad øget. At opfylde denne efterspørgsel er blevet en enorm opgave; en, som måske har den største sociale og fysiske effekt på vores liv og planet, i forhold til noget andet vi foretager os.

Grønkål og kålroe

Af Katrine Klinken
Side 33

Opskrifter på lune og kolde retter med henholdsvis grønkål og kålroe.

Medlemsannoncer

Side 38


Som nyt medlem kan du købe de forudgående årgange til en speciel lav pris – se mere under Bestilling af medlemsskab og Bestilling af årgange.

Her er du: Forsiden > Tidsskriftet > 2010 > Praktisk Økologi 6/2010

Søg:

Støt Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider