Praktisk Økologi 6/2018

Bliv medlem her, og modtag Praktisk Økologi 6 gange årligt.

Leder

Af Signe Schrøder
Side 3

Efter fem års støtte fra VELUX Fonden er der kommet mere liv i haverne rundt omkring i hele Danmark.

Lottes landliv

Af Lotte Denckert
Side 4

Vi får igen lov til at kigge med indenfor hos Lotte, der i en artikelserie fortæller om sit liv på landet med selvforsyning. I denne artikel fortæller hun om praktisk naboskab, jordfabrikken med forskellige komposteringsmetoder og den smukke lilla blomsterkål.

Klimarobuste dyrkningsbede

Af Aiah Noack
Side 8

På Naturplanteskolen dyrker de mange flerårige, spiselige afgrøder, som de dyrker i forskellige typer højbede med stor succes. Her præsenteres vi for, hvordan de har udarbejdet en hügelvold omkring en sø, lavet et stort bed med blandt andet flerårige løg, fire nye højbede og ideerne bag projektet.

Vilde bier og blomster i Vild Campus

Af Birgitte Hyldal Vollmer
Side 12

Vild Campus er et formidlingsprojekt, der i 2015 etablerede fire naturhaver tilplantet med vilde, danske planter i Universitetsparken i københavn. To år senere summede parken med liv fra de 48 arter af vilde bier, der i et specialeprojekt blev fundet i naturhaverne.

Tak til VELUX Fonden

Af Mikael Elke Lund
Side 16

Afslutningen af projekt Mere Liv i Haven markerer en afslutning af det største fondsstøttede projekt i PØ’s historie. Det har skabt liv i haverne og givet danskerne jord under neglene rundt i de små lokalsamfund. Her beskrives fem års historie, som gør dig klogere på projektet.

Energiske samsinger arbejder mod fossilfri ø 2030

Af Mia Stochholm
Side 18

Ud fra en samtale med Søren Hermansen, der er direktør på Samsø Energiakademi, beskrives øens målsætning om at gøre sig fri af fossile brændsler inden 2030.

Planteekstrakter – et uudforsket univers

Af Hervé Lognonné
Side 20

Gennem mange år har forfatteren interesseret sig for mikroorganismer og deres betydning for frugtbar jord. For tre år siden førte det ham til fermenterede planteekstrakter og flere ture til Frankrig, hvor han har været på kursus og er blevet klogere på forskellige planteekstrakter og deres anvendelse.

Foreningen Byg1By starter grøn revolution i Afrika

Af Christian Koch Jørgensen
Side 25

Historien om hvordan smukt dekorerede fuglehuse og socialøkonomisk arbejde hænger sammen med bæredygtig udvikling i afrika.

Nye regler for økologiske frø på vej

Af Louise Windfeldt
Side 28

Markedsføring af økologiske frø er inde i en ny udvikling, der kan åbne interessante muligheder for økologiske avlere, forædlere og frøsamlere. De nye regler kan også føre til større diversitet på vores marker, og det er nu, der er mulighed for at påvirke dem.

Medlemsstof

Side 30

Nyt fra foreningen, medlemsannoncer og omtale af tre nye bøger: Høst af Camilla Plum, Orangeriet af Kirsten Engholm og Cider & most af Søren Lyshøj.


Som nyt medlem kan du købe de forudgående årgange til en speciel lav pris – se mere under Bestilling af medlemsskab og Bestilling af årgange.

Her er du: Forsiden > Tidsskriftet > 2018 > Praktisk Økologi 6/2018

Søg:

Støt Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider