Praktisk Økologi 6/2020

Bliv medlem her, og modtag Praktisk Økologi 6 gange årligt.

Leder

Af Signe Schrøder
Side 3

Formanden takker for et godt årsmøde og svar på spørgsmålet om, hvorfor man er medlem.

Høst-selv-abonnement på skovlandbruget Myrrhis

Af Karoline Nolsø Aaen og Tycho Holcomb
Side 4

For at udforske mulighederne omkring en lokalt forankret forsyning af friske fødevarer har skovlandbruget Myrrhis de sidste to år afprøvet en for dem ny afsætningsmodel, hvor de dyrker grønsagerne, og kunderne selv høster, når det passer dem.

Jul på Kastaniegaarden

Af Theresa Jessing
Side 8

På Kastaniegaarden arbejder Theresa og hendes familie på at bruge deres selvforsyningskundskaber til at skabe hyggelige juletraditioner uden om den traditionelle forbrugskultur. Det betyder, at julen ikke først starter i december, men er med i baghovedet hele året igennem, når der sås, høstes og forarbejdes råvarer.

Et vildt projekt med rødder i naturen

Af Mia Stochholm
Side 15

På Bornholm har et dyrkningsprojekt været med til at skabe Bornholms egen kulinariske genbank ved at indsamle og dyrke vilde bornholmske urter og gamle bornholmske sorter.

Haven i havet

Af Mia Stochholm
Side 20

Danmark har en af verdens længste kystlinjer i forhold til landets størrelse. Det giver let adgang til det hav af råvarer, der gemmer sig under havets overflade. I Ebeltoft findes landets første maritime nyttehave, der byder på helt andre oplevelser end køkkenhaven på landjorden. Forfatteren mødte formanden en lun sommerdag på havnen i Ebeltoft til en snak om foreningens virke og naturligvis en tur til havhaven.

Mosegården Jordbrug

Af Victoria Schou Habegaard
Side 25

På Mosegården Jordbrug dyrker en flok kollektivister grønsager med afsæt i principper om at regenerere jordens frugtbarhed.

Nye bøger

Side 28

Bogomtaler af Haven på heden af Knud halskov, Grønne proteiner af Meyers, Din lille praktiske bog om fermentering af Ursula Behrle, Design med græsser af Nina Ewald og Poul Petersen samt den sudste nye plakat med biportrætter fra Naturbeskyttelse.dk.

Medlemsstof

Side 29

Årsmødet 2020, frivillig-jobs i foreningen, medlemsannoncer m.m.


Som nyt medlem kan du købe de forudgående årgange til en speciel lav pris – se mere under Bestilling af medlemsskab og Bestilling af årgange.

Her er du: Forsiden > Tidsskriftet > 2020 > Praktisk Økologi 6/2020

Søg:

Støt Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider