Praktisk Økologi 3/2013

Bliv medlem her, og modtag Praktisk Økologi 6 gange årligt.

Kampgejst

Af Veronica Bay
Side 2

Som altid var årsmødet en fest. Det startede med frøbytte og generalforsamling i den smukt restaurerede Sukkerfabrik på Vestmøn efterfulgt af ekskursioner til to lokale, økologiske iværksættere, festmiddag og overnatning i en gammel feriekoloni med udsigt ud over Østersøen.

Edens have i Cornwall

Af Bjarne Wickstrøm
Side 4

I en gammel grusgrav i den sydlige del af England er man i gang med at skabe en slags Noas ark af planter. Stedet er et manifest over mangfoldighed.

De tre søstre

Af Vivi Logan
Side 8

Indianernes tusindårige tradition med at dyrke bønner, majs og græskar i samme bed – som tre uadskillelige søstre – giver god mening i den økologiske køkkenhave.

Bær

Af Ritt Bjerregaard
Side 14

Glæden ved bær har alle mennesker. De fleste af os har gode erindringer om de første jordbær, der skal plukkes og spises, før solsorterne tager dem, eller de grønne stikkelsbær, der må prøves, selvom vi udmærket godt ved, at det nok er for tidligt.

Grønne asparges som permakultur

Af Eva Bøtker
Side 17

Historien om, hvordan Eva Bøtker kom til at dyrke økologiske grønne asparges i permakultur.

Gør din have mere nordisk

Af Lone Thatstum Skjødt
Side 18

Ved at bruge hjemmehørende arter kan man skabe en have, der er mere spiselig og skandinavisk og dermed passer til det nye nordiske køkken.

Hø fra haven

Af Marie Gravesen
Side 24

Har du et hjørne af haven, hvor græsset får lov at gro, eller har du anlagt en blomstereng? Hvad med at bruge alt det afklippede græs til børnenes kaniner og være med til at bevare et gammelt håndværk?

Fra bar mark til økologisk hus og have

Af Karoline Nolsø Aaen
Side 28

Realiseringen af et permakulturdesign.

Medlemsture

Side 34

Se de aktuelle medlemsture på www.oekologi.dk/medlemsture/.

Mere liv i haven-festival

Af Trine Krebs
Side 35

Mere liv i haven-festival er en årlig ­­begiven­hed i Landsforeningen Praktisk Økologi. Dagen er helliget alle, der i Danmark arbejder for at få mere liv i haven. Her kan vi mødes og udveksler idéer, erfaringer og haveglæde. Festivalen afholdes første gang 26. oktober 2013.

Nye ansigter i bestyrelsen

Side 36

De nye bestyrelsesmedlemmer – Ane Rørdam Hoffmeyer, Jonas Fast, Kirsten Hansen, Signe Voltelen og Simon Vestford – præsenterer sig selv.

Frivillig-jobopslag i vores forening

Af Trine Krebs
Side 37
Læs mere her…

Vi søger frivillige medlemmer, som ønsker at gøre verden bliver økologisk, og skabe mere liv i haven.

Medlemsannoncer

Side 38

Generalforsamlingen 2013

Af Veronica Bay
Side 40

Årets generalforsamling blev afholdt i Café Damsborg på Møn d. 20. april. Læs det fulde referat af generalforsamlingen samt formandsberetningen her….


Som nyt medlem kan du købe de forudgående årgange til en speciel lav pris – se mere under Bestilling af medlemsskab og Bestilling af årgange.

Her er du: Forsiden > Tidsskriftet > 2013 > Praktisk Økologi 3/2013

Søg:

Støt Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider