Praktisk Økologi 3/2019

Bliv medlem her, og modtag Praktisk Økologi 6 gange årligt.

Leder

Af Signe Schrøder
Side 3

Du, jeg og Danmark har brug for et grønt valg.

En rejse til de vilde frugt- og nøddeskove i Centralasien

Af Karoline Nolsø Aaen og Tycho Holcomb
Side 4

Forestil dig en naturlig skov af frugt, nødder, bær, urter og spiselige blade, overalt du går. Det findes! Karoline og Tycho har været på eventyrrejse til æbletræets oprindelse for at dykke ned i æbletræernes genetik og blive bedre til at dyrke dem.

Græsgæs

Af Karoline Nolsø Aaen og Tycho Holcomb
Side 9

De sidste to år har Karoline og Tycho opfedet gæs primært på græs. Her deler de ud af deres erfaringer omkring fodring, indhegning, hus, vand osv.

Ukrudt på godt og ondt

Af Erik Frydenlund
Side 12

Ukrudt er af havefolk hadet eller elsket – eller noget derimellem. Som med alting i naturen handler det ikke om at hade eller elske men at rumme og forstå. Her præsenteres de mest almindelige ukrudtsarter deres foretrukne voksesteder, positive egenskaber, hvad deres tilstedeværelse er et symptom på samt forslag til løsning på problemet.

Selvforsyning i en travl hverdag

Af Camilla Jonassen
Side 18

Det kan være svært at få tid til køkkenhave, når man har små børn og fuldtidsarbejde. Men der er nogle typer grønsager, der gør livet lidt lettere, når det er småt med tiden. Her præsenteres: Sølvbede, radise, høje ærter, new zealandsk spinat, vinterknudekål, vårsalat, stangbønner og tromboncino.

Stauder og krydderurter i krukker

Af Mia Stochholm
Side 24

Krukker bringer havens dufte og farver tættere på, hvor vi færdes. De hilser os velkommen ved hoved- døren, når vi kommer hjem og liver op på belægninger, hvor de er med til at skabe rum og stemning. Hvis man tilmed vil nyde den fornøjelige summen af liv, er nektar- og pollenrige stauder og krydderurter vejen frem.

Blomsterstriber – giv en hjælpende hånd til de vilde bier

Af Julie Rohde
Side 27

Værdien af blomsterstriberne langs marker har været omdiskuteret. Økologisk Landsforening svarer på, hvorfor det er et fornuftigt tiltag hos økologer. Foreningen har gjort et stort stykke arbejde for at formidle mad til de vilde bier, sommerfugle og svirrefluer både hos landmænd og private haveejere.

Løgminérfluen

Af Mona Ibsen
Side 32

Løgminérfluen er en forholdsvis ny gæst, der er kommet til Danmark sydfra og forårsager omfattende ødelæggelser på grønsager i løgfamilien. Angrebene kan forebygges på flere måder.

Bogomtaler

Side 34

En omtale af nye havebøger fra Claus Dalby, Nina Ewald, Jenny Crisp, Louise Risør og Jacob Fischer.

Medlemsstof

Side 35

Præsentation af nye bestyrelsesmedlemmer, medlemsannoncer, netværksnyt, medlemstilbud med mere.


Som nyt medlem kan du købe de forudgående årgange til en speciel lav pris – se mere under Bestilling af medlemsskab og Bestilling af årgange.

Her er du: Forsiden > Tidsskriftet > 2019 > Praktisk Økologi 3/2019

Søg:

Støt Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider