Praktisk Økologi 4/2010

Bliv medlem her, og modtag Praktisk Økologi 6 gange årligt.

Begejstring, der smitter

Af Veronica Bay
Side 2

Tendensen er klar. Vi vender blikket tilbage mod et hverdagskøkken og en levevis, hvor det at høste sine afgrøder selv var helt naturlig. Vi længes tilbage til dengang, hvor der var tid til at lave syltetøj og til at plukke æbler og gemme dem omhyggeligt som vinterforråd.

Fennikel som i antikken

Af Søren Holt
Side 4

Fennikel giver anissmag året rundt – i forårsskuddene, bladene og frøene.

Det gælder om at vende frøene rigtigt

Af Niels Thomsen
Side 6

Trangen til selvforsyning opstod, da jeg var helt lille, og den har fulgt mig hele livet.

Stenege på Fejø

Af Michael Gundersen
Side 9

Da jeg så Fejøs steneg for første gang, var det som en åbenbaring for mig – den endelige bekræftelse på, at jeg havde valgt det rigtige sted i Danmark at dyrke vin og lege med sydlandske planter.

Lad træet stå

Af Niels Junggreen Have
Side 10

Har du overtaget en gammel, tilgroet have, så glæd dig. Gamle træer og velvoksne stauder er det pureste grønne guld, når haven skal renoveres.

Hyldest til skvalderkål

Af Morten DD Hansen
Side 14

Ud over at være smuk, smage godt og holde andet ukrudt væk er skvalderkål en fantastisk insektplante.

Flagermus i hus og have

Af Hans J. Baagøe
Side 16

Flagermus har en fascinerende biologi, og det er praktisk økologi at sørge for, at dine og naboens flagermus har de bedst mulige vilkår.

Det beskidte dusin

Af Ida Jelnes og Hanne Gorm
Side 20

Vejkantsbuketten var engang artsrig og farverig. Nu er den kedelig, stikkende og brændende. Der skal drastiske ændringer til for at få artsrigdommen tilbage.

Løft haven op

Af Gustav Bech Jensen
Side 24

Grønne tage og taghaver spirer frem i alverdens storbyer. Augustenborg botaniske taghave i Malmö dækker næsten en hektar og er verdens største.

Lav et arrangement på Naturens Dag

Har man idéer til en tur eller et arrangement for børn og deres familier, kan man udbyde det på Naturens Dag, søndag d. 12. september.

Nyhedsbrevet – vejen til hurtig kommunikation

Foreningens nyhedsbrev er kanalen for hurtige nyheder, politiske kommentarer og links til interessante baggrundsartikler. Det er den måde, vi kan nå hurtigt ud til medlemmerne, når der skal rykkes hurtigt.

Vi søger ny korrekturlæser

Har du en sproglig baggrund, et indgående kendskab til retskrivnings- og kommaregler, er du fortrolig med at bruge korrekturtegn, og har du tiden og lysten til at gøre en forskel mod et mindre honorar, så er det dig, vi leder efter. Vi har et løbende produktionsflow. Det betyder, at artiklerne ikke ­korrekturlæses i store portioner, men kommer drypvis. Det er vigtigt, at du har internetadgang, da korrekturen sendes frem og tilbage per e-post.

Flere medunderskrivere af nabobrev om sprøjtning

Det nabobrev, man kan give sin nabo inden sprøjtning, har nu fået flere med­underskrivere. Foruden Danmarks Naturfredningsforening, Danmarks Aktive Forbrugere og Plums Økologifond har Dansk Onitologisk Forening nu også meldt sig under fanerne.

Drømmen om den romantiske have

Af Veronica Bay
Side 29

Med bogen »Vejen til din drømme­have« tager Laila Sølager udgangspunkt i mange moderne menneskers drøm om den romantiske, frodige have. En have fuld af intense stemninger og elementer, som kan pirre alle sanser – og som vel at mærke ikke er alt for plejekrævende.

Præsentation af gode, gamle sorter

Side 29

I begyndelsen af det nye år bragte vi en artikel om et forsøg med bl.a. gamle kålroesorter. Skulle man have fået lyst til at smage på nogle af de sorter af kålroer og rodfrugter, som er testet i forsøget, eller har man spørgsmål til dyrkning og sortsegenskaber, er der mulighed for at få stillet sin nysgerrighed ved to arrangementer i efteråret.

Vind en middag for tolv

Vi har udskrevet en konkurrence, hvor du som medlem kan deltage i konkurrencen om en økologisk festmiddag til tolv ved at skaffe et nyt medlem til foreningen.


Som nyt medlem kan du købe de forudgående årgange til en speciel lav pris – se mere under Bestilling af medlemsskab og Bestilling af årgange.

Her er du: Forsiden > Tidsskriftet > 2010 > Praktisk Økologi 4/2010

Søg:

Støt Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider