Praktisk Økologi 6/2014

Bliv medlem her, og modtag Praktisk Økologi 6 gange årligt.

Slip hestene løs!

Af Trine Krebs
Side 2

Du er ikke alene! Vi er mange, som drømmer om nye måder at tænke ressourcer, mad, fællesskab og lokale løsninger til glæde for velfærd og klimaoverskud globalt. Vær ikke bange, vi skal nok klare den. Opgaven er stor, javel. Derfor er det nødvendigt, at vi står sammen, arbejdsdeler og tager fat i hver vores hjørne og tager nøk på nøk mod en mere miljø- og ressourcevenlig livsstil.

Økologi på Endelave

Af Mia Stochholm
Side 4

Selv om der kun er 166 fastboende på den lille ø Endelave i Horsens Fjord, spirer økologien frem i krogene i kraft af en håndfuld ildsjæles ihærdige arbejde.

Kvæder

Af Villy Mougaard
Side 9

Kvæder er ved at gå i glemmebogen – og det er en skam. For de duftende frugter kan bruges til mangt og meget i køkkenet, og så er de nemme at dyrke.

Lag til lag-dyrkning i skovhaven

Af Mia Stochholm
Side 12

Et besøg i Sydengland i begyndelsen af september måned bragte mig forbi Martin Crawfords veletablerede skovhave, hvor jeg var så heldig at få en guidet tur. Det blev en oplevelse på flere niveauer.

Vinterhøst af hyben

Af Randi Kjær
Side 20

Hyben fra de vilde, oprindelige roser er en overset delikatesse.

Høst og opbevaring

Af Dorte Ernst
Side 22

Snart 40 års erfaringer på Hegnstrup med vinteropbevaring af sæsonens høst har ført til et gennemtænkt system, der tager højde for naturens luner og sikrer friske grønsager til salg og selvforsyning hele vinteren.

Gamle danske spidskålssorter

Af Gitte K. Bjørn
Side 26

I 2013 og 2014 er der gennemført et dyrkningsforsøg med 17 gamle danske spidskålssorter ved Institut for Fødevarer, Aarhus Universitet, Årslev. Formålet med dyrkningsforsøget er at undersøge, om der er gamle sorter af spidskål, der er velegnede til miljøvenlig dyrkning, og om sorterne kan anvendes som råvarer til fødevarer i dag.

Foreningsnyt

Side 28

Lokale netværk, årsmøde 2015 på Livø, netværk om bæredygtig husholdning, frivilligjobs, samtalemiddage og PØ’s skole­have­tjeneste.

Medlemsannoncer

Side 30

Giv en gave, der vil ­ skabe ­juleglæde og mere liv i haven!

Som medlem kan du indtil 31. december 2014 købe foreningens haveforklæde til en særlig medlemsjulepris på 175 kroner og vores haveplakater til medlemsjulepris på 25 kr. pr. styk.


Som nyt medlem kan du købe de forudgående årgange til en speciel lav pris – se mere under Bestilling af medlemsskab og Bestilling af årgange.

Her er du: Forsiden > Tidsskriftet > 2014 > Praktisk Økologi 6/2014

Søg:

Støt Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider