Bliv medlem her, og modtag Praktisk Økologi 6 gange årligt.
Du er ikke alene! Vi er mange, som drømmer om nye måder at tænke ressourcer, mad, fællesskab og lokale løsninger til glæde for velfærd og klimaoverskud globalt. Vær ikke bange, vi skal nok klare den. Opgaven er stor, javel. Derfor er det nødvendigt, at vi står sammen, arbejdsdeler og tager fat i hver vores hjørne og tager nøk på nøk mod en mere miljø- og ressourcevenlig livsstil.
Selv om der kun er 166 fastboende på den lille ø Endelave i Horsens Fjord, spirer økologien frem i krogene i kraft af en håndfuld ildsjæles ihærdige arbejde.
Kvæder er ved at gå i glemmebogen – og det er en skam. For de duftende frugter kan bruges til mangt og meget i køkkenet, og så er de nemme at dyrke.
Et besøg i Sydengland i begyndelsen af september måned bragte mig forbi Martin Crawfords veletablerede skovhave, hvor jeg var så heldig at få en guidet tur. Det blev en oplevelse på flere niveauer.
Hyben fra de vilde, oprindelige roser er en overset delikatesse.
Snart 40 års erfaringer på Hegnstrup med vinteropbevaring af sæsonens høst har ført til et gennemtænkt system, der tager højde for naturens luner og sikrer friske grønsager til salg og selvforsyning hele vinteren.
I 2013 og 2014 er der gennemført et dyrkningsforsøg med 17 gamle danske spidskålssorter ved Institut for Fødevarer, Aarhus Universitet, Årslev. Formålet med dyrkningsforsøget er at undersøge, om der er gamle sorter af spidskål, der er velegnede til miljøvenlig dyrkning, og om sorterne kan anvendes som råvarer til fødevarer i dag.
Lokale netværk, årsmøde 2015 på Livø, netværk om bæredygtig husholdning, frivilligjobs, samtalemiddage og PØ’s skolehavetjeneste.
Side 32
Læs mere her…
Som medlem kan du indtil 31. december 2014 købe foreningens haveforklæde til en særlig medlemsjulepris på 175 kroner og vores haveplakater til medlemsjulepris på 25 kr. pr. styk.
Som nyt medlem kan du købe de forudgående årgange til en speciel lav pris – se mere under Bestilling af medlemsskab og Bestilling af årgange.
Her er du: Forsiden > Tidsskriftet > 2014 > Praktisk Økologi 6/2014