Praktisk Økologi 3/2015

Bliv medlem her, og modtag Praktisk Økologi 6 gange årligt.

Fingrene i jorden – hovederne i himlen

Af Trine Krebs
Side 3

Vi har fingrene i jorden og nyder de glæder til fulde. Og det fylder os med livsindhold og giver ro. Det er vores fælles grundsten, og for at vi kan bevæge os sammen, så har vi samtidig hovederne i himlen. Vi drømmer sammen og skaber bevægelser, som uden tvivl kommer til at påvirke vores fælles samfund.

Et hverdagsglimt af en praktisk økolog

Af Sandra Villumsen
Side 4

Hvilket liv lever vi medlemmer af PØ? Hvilke værdier binder os sammen? Og hvad er det vi kan, når vores veje krydses og vi lader os inspirere af de små, betydningsfulde handlinger, som gør at vi bliver ved og ved med at udforske økologien i vores hverdag?

Klokke og sankthansurt

Af Karoline Nolsø Aaen
Side 8

Klokke og sankthansurt er to flerårige planter, som mange af os har i blomsterbedet. De er smukke og skønne – også i salatskålen.

Krudt eller ukrudt

Af Mia Stochholm
Side 12

Et af mine gode minder fra min barndoms spejdertid er, da vi blev sat til at lave grøftekantsfrikadeller af mosede kartofler og blade fra gederams, brændenælder og mælkebøtter. Jeg kastede mig over projektet med stor iver helt uden at rynke på næsen. Det var nemlig før, jeg blev bevidst om, hvad der var krudt og ukrudt.

Udplantning af småplanter

Af Mia Stochholm
Side 14

Der er aldrig nogen børn, der er kommet for sent i skole, men der er rigtig mange, der er kommet for tidligt, sagde min sundhedsplejerske til mig i forbindelse med en samtale om familiens yngste. Det samme gælder for planter, tænkte jeg ved mig selv, hvorefter vigtigheden af robusthed og afhærdning både for børn og planter for alvor gik op for mig.

Nu bestemmer vi selv, hvad vi spiser

Af Ane Rørdam Hoffmeyer
Side 18

Den dyrkede biodiversitet er truet i Danmark, men interessen for de trængte sorter stiger på ny. På speciallandbruget Muld slår man et slag for mangfoldigheden i marken og på tallerkenen. Den rummer en kulturel, genetisk og ikke mindst gastronomisk rigdom.

Hele (have)folkets naturapp

Af Simon Leed Krøs
Side 24

Danmarks Naturfredningsforenings nye app, NaturTjek, er netop udkommet. Appen er en del af projekt Biodiversitet Nu, et citizen science-projekt, hvor du og alle andre danskere nemt kan hjælpe forskere med at registrere natur i din have, på vej til arbejde, på skovturen – hvor end du render ind i de udvalgte arter og levesteder.

Så grøngødning ovenpå de uhøstede kartofler

Af Mia Stochholm
Side 26

Sene kartofler holder sig bedst i jorden så langt ud på vinteren, som frosten tillader. Derfor venter jeg gerne så længe som muligt med at høste mine Sava-kartofler til vinteropbevaring. Men det betyder også, at jorden ligger bar, helt fra toppene er visnet ned i juli måned. Som et forsøg prøvede jeg derfor at så grøngødning oven på de uhøstede kartofler i sommeren 2014.

Foreningsnyt

Side 27

4 nye foldere. Det røde Ø’s 25 års fødselsdag.Tilmeld dig vores nye månedlige medlemsnyhedsbrev. Vi har nu 11 havementorer. Stop fracking – total protest. Vi takker af hjertet for bidrag til at lave mobilløsning til Havenyt.dk. Mere liv i haven Festival 2015. Årsmøde 2016 i Lejre. Vedtægtsændringer. Nye medlemsformer. Tak for årsmøde på Livø. Foreningens nye bestyrelse.

Medlemsannoncer

Side 30


Som nyt medlem kan du købe de forudgående årgange til en speciel lav pris – se mere under Bestilling af medlemsskab og Bestilling af årgange.

Her er du: Forsiden > Tidsskriftet > 2015 > Praktisk Økologi 3/2015

Søg:

Støt Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider