Praktisk Økologi 5/2016

Bliv medlem her, og modtag Praktisk Økologi 6 gange årligt.

Hvad er PØ’s kernefortælling?

Af Trine Krebs
Side 3
Læs mere…

Letter vi trykket på planeten og skaber grønne åndehuller med glæde, eller er vi konstruktive og en forening, som arbejder med praktisk bæredygtighed i pagt med naturen?

Vinterklargøring af køkkenhavens bede

Af Mia Stochholm
Side 4

I naturen er jorden dækket af enten levende eller døde planter. Det visne planteaffald formulder og giver næring til nye planter den kommende sæson. Det er den cyklus, vi skal efterligne i køkkenhaven for at opnå en god jordstruktur og en frodig vækst.

Høst frø af salat i sensommeren

Af Karna Maj
Side 7

September er højsæson for høst af egne frø, og bare én salatplante giver masser af frø.

Lækre læhegn

Af Fanny Møller
Side 10

Et læhegn kan ikke bare tage vinden, men også være et ekstra spisekammer for mennesker og dyr.

Konstruktiv træbeskyttelse

Af Jakob Helstrup
Side 14

Når du planlægger at bygge en terrasse eller et skur i din have, vil valg af træart, eksponering mod vejrliget og valg af overfladebehandling have stor indflydelse på, hvor længe konstruktionen kan holde.

Scener fra et æbleskab

Af Peter Norris
Side 18

Opbevaring af årets æblehøst kan være lidt af en opgave, især når man har mange æbler. Peter Norris viser sit praktiske æbleskab frem, som har gjort arbejdet en hel del lettere.

Blommer til eget forbrug

Af Marianne Christensen
Side 20

Der er ikke meget, der kan måle sig med fuldmodne blommer lige fra træet. På planteskoler er det typisk de samme få sorter, der anbefales. På Marianne Christensens selvforsyningsbrug har de derfor løbende plantet forskellige blommesorter.

Seedy Sunday

Af Eva Skjødsholm
Side 23

En beretning fra Seedy Sunday – Englands største og ældste frøbyttemarked.

Foreningsnyt

Side 26

Giv din mening til kende.Vær med til at anerkende dem, der gør en forskel i vores midte.Stor interesse for vores plakater.Vil du være med til at arrangere årsmøde og generalforsamling 2017 i Odense 31. marts–2. april? Omsorgsgruppe i PØ.Barselsvikar til vores frivillige Facebook-redaktør.Vi søger repræsentanter til arbejdsgruppen til Det Fælles Bedste.

Medlemsannoncer

Side 30


Som nyt medlem kan du købe de forudgående årgange til en speciel lav pris – se mere under Bestilling af medlemsskab og Bestilling af årgange.

Her er du: Forsiden > Tidsskriftet > 2016 > Praktisk Økologi 5/2016

Søg:

Støt Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider