Praktisk Økologi 1/2017

Bliv medlem her, og modtag Praktisk Økologi 6 gange årligt.

Leder

Af Trine Krebs
Side 3
Læs lederen…

Til den kommende generalforsamling i april 2017 takker jeg af som formand og som bestyrelsesmedlem for Landsforeningen Praktisk Økologi. Jeg smækker ikke med døren og ved i hjertet, at jeg er livslangt medlem af PØ.

Vi skal have folk ud og opleve landet

Af Johan Moe Fejerskov
Side 4

Mangholm i Nordsjælland er meget mere end et økologisk landbrug. Gårdejer Tine Hage inviterer børn, unge og andre folk ud på besøgsgården for at demonstrere, at det giver mening at drive landbrug med gamle kornsorter og husdyrracer. Ikke mindst for naturen.

Natskygger i køkkenhaven

Af Karna Maj
Side 8

Nogle af de mest attraktive afgrøder i køkkenhaven er spiselige medlemmer af natskyggefamilien fra Mellem- og Sydamerika. De skal forkultiveres og forspires for at give et godt udbytte – og allerede i februar skal vi i gang med det.

Hvor tidligt kan man så salat?

Af Karna Maj
Side 14

Salat kan spire allerede ved 4°C, men hvornår er det en god ide at så det første hold salat? Skal man så direkte på friland eller i drivhuset eller forkultivere i vindueskarmen?

De første gartnere

Af Hugh Lynn
Side 16

Myrer er uundgåelige i haven. Bliv klogere på de små dyr og deres gavnlige færden.

Stiklingeformering af georginer

Af Villy Mougaard
Side 21

Der er måske ikke så mange, der er klar over, at georginer/dahlia kan stiklingeformeres. Metoden er aktuel, hvis man har en type, som der ønskes et større antal planter af til produktion af afskårne blomster, en stor mængde af en lav type til kant eller blot flere af den samme i en gruppe.

Tænk ud af bælgen

Af Lis Andresen og Anne Darre-Østergaard
Side 22

Formålet med projekt »Fortidens ærter og bønner til fremtidens proteintilskud« er at finde gamle sorter, som egner sig godt til moderne økologisk dyrkning.

Mere Liv i Haven skifter gear

Af Mikael Elke Lund
Side 26
Læs artikel…

Jeg har glædet mig til at overtage rollen som netværkskoordinator for Mere Liv i Haven. Sandra har gjort et stort stykke arbejde. Jeg har været med på sidelinjen siden starten af september. Selvom projektet runder sit tredje leveår, og støtte­hjulene er blevet løsnet, så ser vi frem til et meget spændende år for Mere Liv i Haven både for mig og for jer!

Foreningsnyt

Side 28

Stil op til bestyrelsen! Årsmøde i Odense. Mere Liv i Haven festival 2017. Introinstruktører til den praktiske økologi søges. PØ’s kernefortælling er færdig. Åben Havelåge 2017. Mere Liv i Haven Stor tak til Sandra. Bladet er nu en Cradle to Cradle-tryksag. Lager og forening flytter.

Medlemsannoncer

Side 30


Som nyt medlem kan du købe de forudgående årgange til en speciel lav pris – se mere under Bestilling af medlemsskab og Bestilling af årgange.

Her er du: Forsiden > Tidsskriftet > 2017 > Praktisk Økologi 1/2017

Søg:

Støt Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider