Praktisk Økologi 3/2017

Bliv medlem her, og modtag Praktisk Økologi 6 gange årligt.

Leder

Af Signe Schrøder
Side 3

Ny formand med havedrømme og grønne ambitioner fortæller om sig selv og baggrunden for at træde ind i bestyrelsen som formand.

Fantasilater og bede med spiselige planter

Af Aiah Noack
Side 4

Ud med prydblomsterne, ind med det spiselige! Om at at plante spiselige planter med smukke spiselige blomster i havens eksisterende bede. Forfatteren giver bud på salater og har opfundet ordet: Fantasilat!

Så nu – høst vinterbroccoli næste forår

Af Karna Maj
Side 9

Allerede i april kan man høste håndfulde af små, lækre broccolibuketter, hvis man planter vinterbroccoli ud i juni/juli måned. I artiklen er der lavet dyrkningsforsøg med 6 sorter købt i Skotland.

Mit liv som verdens nemmeste bed

Af Hanne Søgård
Side 12

Et bed beretter: »Det er på tide, jeg fortæller om min forvandling fra et intensivt dyrket bed med sommerblomster til et helt vedligeholdelsesfrit bed med skønne blomster fra maj til november«. I bedet dyrkes tulipaner og kertepileurt.

Stiklingeformering af haveplanter

Af Villy Mougaard
Side 14

Stiklingeformering kan mange gange anvendes, hvis man har en plante med nogle særlige egenskaber, man ønsker bevaret, eller hvis liguster- eller spiræahækken skal skiftes ud. Metoderne til stiklingeformering er afhængig af tidspunktet på året. Her beskrives både urteagtige, halvtræagtige og træagtige stiklinger.

Fire sarte krydderfrøkener med karakter

Af Mia Stochholm
Side 17

Citronverbena, flerårig basilikum, ananas- og solbærsalvie er sarte, men kvitterer med stor intensitet i smag og duft.

Rynket rose – den smukke landeplage

Af Hanne Søgaard
Side 18

Rynket rose er en invasiv art, der fortrænger den naturlige flora især langs kysterne. Forfatteren giver bud på, hvorfor den har bredt sig så voldsomt, og hvordan man bedst bekæmper den.

Godt naboskab – kæmpejernurt og grønkål, artiskokker, stangbønner eller majs

Af Mia Stochholm
Side 22

I en artikelserie om godt naboskab/blandingskultur præsenteres forskellige afgrøder, der vokser godt sammen. Her er det blomsten kæmpejernurt sammen med grønkål, artiskokker, stangbønner eller majs.

Svirrefluer i haven

Af Yoko Luise Dupont
Side 26

Fluer er ikke bare fluer. De kan være irriterende (husfluer) eller stikkende (myg), men de kan også være smukke og nyttige som svirrefluerne. Her beskrives forskellige arter og deres levevis.

Affald – gør vi det godt nok? – kan vi blive bedre?

Af Finn Paaske
Side 29

På nogle områder er vi blevet bedre. Affaldssorteringen og -håndteringen er væsentlig bedre i dag end i 1970’erne, men vi producerer stadig for meget, og vi kan blive endnu bedre til at sortere og genbrug.

Bogomtaler 4 bøger – Havehåndbogen + Fantasilater + Økologiske byhaver + Den selvforsynende familie

Side 31

Omtale af 4 nye havebøger skrevet af skribenter til Praktisk Økologi.

Havementorens 5 tips til mere liv i haven

Af Mona Ibsen
Side 32

En havementor deler ud af praktiske erfaringer fra egen have: Fuglebade, fuglehuse, udplantning af tomater, dild og jorddække.

Mød din nye bestyrelse

Side 34

Den nye bestyrelse valgt på generalforsamlingen den 1. april 2017.

Foreningsnyt og medlemsannoncer

Side 36

Mere Liv i Haven-Festival, ny redaktør – farvel til den tidligere, programmør søges, Åben Havelåge, medlemsannoncer samt diverse medlemsnyt.


Som nyt medlem kan du købe de forudgående årgange til en speciel lav pris – se mere under Bestilling af medlemsskab og Bestilling af årgange.

Her er du: Forsiden > Tidsskriftet > 2017 > Praktisk Økologi 3/2017

Søg:

Støt Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider