Bliv medlem her, og modtag Praktisk Økologi 6 gange årligt.
80 årig landmand blev kåret som Årets Økolog i landsdækkende konkurrence.Han var konventionel landmand i 40, har været økolog i 20 og vil fortsætte 20 år endnu.
I den lille selvforsyningsverden er geder kun overgået af høns og bier i nytte. Her beskrives stedets eget gedehold på 3, og hvad man skal tænke på, når man anskaffer sig geder.
Gamle haveredskaber kan nemt fikses op med et nyt skaft og med få indgreb, kan man lave en møghakke, en grovrive og montere et hakkeskær, der giver redskaberne en bedre anvendelse.
Som alternativ til den stationære kompostbeholder til husholdningsaffald kan man lave et ormetårn, der kan flyttes der hen i haven, hvor behovet næring og jordforbedring er størst.
Vi møder giftige planter alle vegne, og når mennesker bliver forgiftet, sker det oftest ved uheld; enten fordi man har forvekslet en giftig plante med noget, der kan spises, eller fordi man har lyst til at eksperimentere med vilde planter. Her præsenteres de mest giftige planter i Danmark og symptomerne på forgiftning samt gode forholdsregler.
Kartofler og valske bønner trives godt sammen i blandingskultur. Her er forsøg med bønnerne mellem hver enkelt kartoffel og i midterrækken.
Det stedsegrønne træder især i karakter om vinteren og kan byde på masser af farver og former, der lyser op i den grå, danske vinter. Vores græsplæner er grønne. Mange stauder er vintergrønne. Men her handler det om eksempler på træer og buske, der giver liv til vores haver og grønne områder året rundt.
Primula lyser op i vindueskarmen i hjemmene og i offentlige rum i det tidlige forår, hvor dagene er blevet mærkbart længere, mens det stadig er vinter udenfor. Stiller man skarpt på de smukke blomsters midte, som omgives af de farverige kronblade, kan man se et eksempel på naturens underfundigheder: Heterostyli (forskellig-griflethed).
PØ’s daglige leder laver en status på foreningens lokale netværk og opfordrer nye til at melde sig ind i netværkene.
Forspiring giver mulighed for en lang dyrknings- og høstsæson. Det kan foregå i et drivhus med varme eller ude i en mistbænk alt efter, hvad man har til rådighed. To forfattere beretter om deres forskellige erfaringer.
Hvis man vil remineralisere en gold jord eller blot forbedre og vedligeholde livet i dyrkningsjorden, kan basaltmel sammen med kompost give en opbyggende håndsrækning. Der skrives om erfaringer med anvendelse af basaltmel, som er en knust vulkansk bjergart.
Mennesket har dyrket afgrøder siden stenalderen, men først da munkene kom til danmark i middelalderen, tog dyrkningen for alvor fart. Mennesket som havedyrker sættes under lup helt fra oldtid til nutid.
Medlemsannoncer og foreningsnyt om bla. FRØ POPUP, Mere Liv i Haven Festival og generalforsamling.
Som nyt medlem kan du købe de forudgående årgange til en speciel lav pris – se mere under Bestilling af medlemsskab og Bestilling af årgange.
Her er du: Forsiden > Tidsskriftet > 2018 > Praktisk Økologi 1/2018