Praktisk Økologi 2/2018

Bliv medlem her, og modtag Praktisk Økologi 6 gange årligt.

Leder

Af Signe Schrøder
Side 3

Om generalforsamlingen 2018, opfordring til at stille op i bestyrelsen og initiativer som madsamling.dk og højskoleophold om dyrkning af grønsager og »Det lille jordbrug«.

Dyrkning af løg

Af Peter Norris
Side 4

Løg kan dyrkes både med sætteløg og fra frø. De to metoder har hver sine fordele og ulemper, men ved at bruge dem begge er man så godt som sikker på at have løg til hele året.

Livet i gåseflokken

Af Christina Schwartz
Side 8

Gæs har ry for at være hidsige, men i virkeligheden forsvarer de bare sig selv, hinanden og ikke mindst deres afkom. Her beskrives, hvordan man bedst passer gæs og gæslinger ud fra dyrenes biologi.

Vintertomater

Af Camilla Plum
Side 13

Vintertomater stammer fra Sydeuropa, hvor de blev dyrket som en vigtig del af vinterforrådet. Dyrkningstraditionen holdes stadig i live, men i dag er det mere for at opnå den luksuriøse oplevelse at kunne spise friske tomater om vinteren med en original smag. Camilla Plum beskriver sine erfaringer med at dyrke forskellige slags vintertomater i sit eget drivhus.

Vild med pil

Af Inger Lise Kampp
Side 16

Pil er et kreativt legetøj i haven. Hvis man forstår at styre den lidt, giver den en masse glæder i form af plantestativer, kurve og hegn. Her beskrives arbejdsgangene gennem alle sæsoner.

Banancirkler

Af Birgit Rothmann
Side 20

I troperne er banancirklen et af de mest ydende og eksemplariske permakulturdesign, vi kender. Det er en glimrende metode til at rense spildevandet for organiske affaldsstoffer, samtidig med, at der skabes et stort udbytte i form af frugt og grønt. Ideen kan sagtens modificeres til vores klima.

Så tagetes i starten af marts

Af Karna Maj
Side 21

Ved at så tagetes i vindueskarmen allerede i marts, vil de blomstre allerede i maj måned. Plantes de ud i drivhuset, vil de vil tiltrække nyttige insekter til bekæmpelse af de første bladlus, der også dukker op i maj.

Mine roseneksperimenter

Af Kirsten Dietrich
Side 22

En af de gratis glæder ved havelivet er, at man kan formere roser fra stiklinger. Forfatteren deler ud af sine erfaringer blandt andet med at stiklingeformere yndlingsroserne.

Godt naboskab – rødbeder, skorzonerrødder og julesalat

Af Mia Stochholm
Side 24

Rødbeder trives godt i blandingskultur med skorzonerrødder og julesalat. De kan alle sås på samme tidspunkt og står ikke i vejen for hinanden, når de skal høstes.

Venter en tavs sommer forude?

Af Jørgen Pedersen
Side 26

De vilde bier er under hårdt pres af mangel på føde og levesteder og det konventionelle landbrugs anvendelse af giftstoffet neonikotinoider. Formanden for Vilde Bier i Danmark beskriver, hvordan bierne påvirkes af giftstofferne, og hvad gøres der for at vende udviklingen.

Medlemsstof

Side 29

Medlemsstof om blandt andet årsmødet 2018, Frø-popup, medlemsannoncer og opfordring til at stille op til bestyrelsen i Landsforeningen Praktisk Økologi.


Som nyt medlem kan du købe de forudgående årgange til en speciel lav pris – se mere under Bestilling af medlemsskab og Bestilling af årgange.

Her er du: Forsiden > Tidsskriftet > 2018 > Praktisk Økologi 2/2018

Søg:

Støt Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider