Praktisk Økologi 2/2021

Bliv medlem her, og modtag Praktisk Økologi 6 gange årligt.

Leder

Af Signe Schrøder
Side 3

Formanden fortæller om foreningens nye dyrkningsapp og spørger medlemmerne, hvad der optager dem i haven, i naturen og i køkkenet.

En bæredygtig buket, tak!

Af Marie Carlsen Ravnmark
Side 4

Der er mange anledninger til at forære en smuk buket til én, man holder af. Forfatteren holder meget af at give og lave buketter, og får også selv en buket i ny og næ, men hvad der følger med, når vi snupper en buket i supermarkedet eller hos blomsterhandleren? Snitblomster er nemlig ikke underlagt de samme restriktioner for anvendelse af gift som fødevarer.

Fra højskoleelev til højskolegartner

Af David Brook Rosen
Side 8

Et højskoleophold fik David fra Albertslund på sporet af det, han brænder for og gerne vil bruge sit arbejdsliv og en stor del af sin fritid på – frilandsgartneri. I artiklen deler han sine tanker og overvejelser i uddannelsesforløbet.

Nye metoder – nye redskaber

Af Hervé Lognonné
Side 14

Da det gik op for Hervé, hvor vigtigt det er at passe på livet i jorden, ændrede det hans måde at dyrke køkkenhaven på. Og med de nye metoder kom nye redskaber, som han her præsenterer.

Mine første år med mauka

Af Louise Windfeldt
Side 18

Mauka er en af de mindre kendte rodfrugter, der dyrkes af småbønder i Andesbjergene. Den smager godt, har højt næringsindhold og trives i danske haver.

Dyrk dine egne salatfrø

Af Eva Skjødsholm
Side 21

Vi er som haveejere privilegerede med et enormt udvalg af spændende salatsorter. Når vi dyrker selv, får vi et sprødt og smagfuldt alternativ til kølediskenes halvkedelige filmindpakkede udvalg. Tilmed kan vi let dyrke frø af lige præcis den sort, vi foretrækker.

Sankning i det tidlige forår

Af Victoria Schou Habegaard
Side 26

At sanke betyder at samle vilde spiselige urter eller andre brugbare ting fra naturen. I foråret er der særligt meget at hente i naturen, mens vi venter på, at det går løs i køkkenhaven, eks. løgkarse, ramsløg, martsviol og febernellikerod.

Nye bøger

Side 28

Omtaler af fem nye bøger om have og madlavning: Grøn mad (Louisa Lorang), Sans (Simon M. Philipsen), Gendyrk (Persille Ingerslev), Krukkekøkkenhaven (Claus Dalby) og Frø- og frugtædere (Natur og Museum 2/2020).

Medlemsstof og netværksnyt

Side 29

Medlemsannoncer, økonomisk støtte til netværksaktiviteter, Vilde Middage og online generalforsamling 2021.


Som nyt medlem kan du købe de forudgående årgange til en speciel lav pris – se mere under Bestilling af medlemsskab og Bestilling af årgange.

Her er du: Forsiden > Tidsskriftet > 2021 > Praktisk Økologi 2/2021

Søg:

Støt Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider